filippidis
Ο Πέτρος Φιλιππίδης μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, πρότεινε δύο πρόσωπα, για να εξεταστούν ως μάρτυρες, ενώ κατέθεσε και έγγραφες εξηγήσεις

Μέσω υπομνήματος που κατέθεσε ο συνήγορός του στον εισαγγελέα, επέλεξε να αντικρούσει τις σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του ο ηθοποιός που ελέγχεται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του.

Ο ηθοποιός προτίμησε να μην προσέλθει ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου που ερευνά τις τρεις σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του, δυνατότητα που έχει σε αυτήν τη φάση της ποινικής διαδικασίας, αλλά να αντικρούσει τους ισχυρισμούς που προβάλλουν οι καταγγέλλουσες μέσω γραπτού υπομνήματος με τις θέσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός ζήτησε από τον εισαγγελικό λειτουργό να εξετάσει συγκεκριμένα πρόσωπα, αίτημα που τουλάχιστον σε μία περίπτωση έγινε δεκτό από τον κ. Σπυρόπουλο. Ο εισαγγελέας φαίνεται να εξέτασε το πρωί μία γυναίκα που έχει σχέση με τον κωμικό η οποία εκτιμάται ότι αναφέρθηκε κυρίως στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του καλλιτέχνη.

Μετά την εξέταση της γυναίκας αυτής, υποβλήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του ηθοποιού το υπόμνημα με τις απαντήσεις που δίνει ο ελεγχόμενος σε όσα καταγγέλλονται από τις τρεις συναδέλφους του.

Η έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού πλέον βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, με τον κ. Σπυρόπουλο άμεσα να αποφαίνεται αν θα πρέπει να ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη σε βάρος του διακεκριμένου ηθοποιού για τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που του αποδίδουν οι καταγγέλλουσες.

Οι τρεις ηθοποιοί, των οποίων οι καταγγελίες αποτέλεσαν το υλικό για την επίμαχη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Εισαγγελία, προσέφυγαν αρχικά στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών όπου αναφέρθηκαν σε όσα υποστηρίζουν ότι υπέστησαν από τον ελεγχόμενο συνάδελφό τους.

Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από τη συνάδελφο του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες ,σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει αντίστοιχη τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του οι οποίες αναφέρουν πως όταν, παρά τη βία που τους ασκεί, δεν επιτυγχάνει το στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλεί με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαράκη
Ζαχαράκη: Στο Υπουργείο Παιδείας η καμπάνια ενημέρωσης για το «χάπι του βιασμού»
Στόχος η πρόληψη και η ενδυνάμωση νέων 15–25 ετών με ενεργό συμμετοχή μαθητών και φοιτητών
Ζαχαράκη: Στο Υπουργείο Παιδείας η καμπάνια ενημέρωσης για το «χάπι του βιασμού»
κακο
Δασκάλα ειδικής αγωγής ένοχη για σεξουαλική κακοποίηση15χρονου μαθητή της
Η Χέιβμαν, 45 ετών, εργαζόταν ως δασκάλα ειδικής αγωγής, ενώ ήταν παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας,...
Δασκάλα ειδικής αγωγής ένοχη για σεξουαλική κακοποίηση15χρονου μαθητή της
Ζελένσκι - Τραμπ - Πούτιν
Στο ίδιο τραπέζι μετά το 2022: Τριμερής ΗΠΑ–Ρωσίας–Ουκρανίας στο Άμπου Ντάμπι με φόντο τα σύνορα
ΗΠΑ, Ρωσία, Ουκρανία στο ίδιο τραπέζι για πρώτη φορά από το 2022: Σήμερα η τριμερής συνάντηση στο Άμπου Ντάμπι
Στο ίδιο τραπέζι μετά το 2022: Τριμερής ΗΠΑ–Ρωσίας–Ουκρανίας στο Άμπου Ντάμπι με φόντο τα σύνορα