Lockdown: Τα σενάρια για μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα
INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και συγκεκριμένα για τα SMS, μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

Αυλαία πέφτει για τα SMS στο 13033 αλλά και στο 13032 αλλά και τα ραντεβού με click away ή click inside στο λιανεμπόριο, ενώ το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται και πλέον θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Όπως όλα δείχνουν τα παραπάνω αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα  έπειτα από τη συνεδρίαση των ειδικών λοιμωξιολόγων και την τελική τους εισήγηση στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε πρώτη φάση, θα μετατεθεί χρονικά προς τα μεσάνυχτα ενώ εκείνο που θα αναζητηθεί μέσω των εισηγήσεων των ειδικών είναι η κατάρτιση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις.

Πρώτο βήμα η απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, μια μέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να εξειδικευτεί πώς αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας και προστασίας.

Σε δεύτερο χρόνο, στα τέλη της εβδομάδας, θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τον τουρισμό. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και θα καλύπτουν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Μαΐου γίνεται και το πρώτο βήμα και στον χώρο του Πολιτισμού καθώς τα μουσεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους στο κοινό. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπ. Πολιτισμού “το ασφαλές άνοιγμα των μουσείων προστίθεται στην εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, που είναι ανοιχτοί για τους επισκέπτες από τις 22 Μαρτίου, και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την σταδιακή επαναλειτουργία των πολιτιστικών υποδομών της χώρας”. Ανάμεσα στους χώρους που ανοίγουν είναι η ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη καθώς και οι νέοι μουσειακοί χώροι στο Μέγαρο Τσίλλερ – Λοβέρδου στην Αθήνα και στην Αρέθουσα στη Χαλκίδα.

Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές, και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα ωδεία.

Επίσης επαναλειτουργούν οι αθλητικές Ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε γκρουπ έως 10 ατόμων, ενώ για την ίδια μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί και το άνοιγμα των γυμναστηρίων με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

– Μια εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους- με ποσοστό πληρότητας 50%.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διωξεις
Ένωση Διευθυντών: «Κουλτούρα φόβου» στα σχολεία από το μπαράζ πειθαρχικών ελέγχων και ΕΔΕ
«Βιομηχανία» ΕΔΕ ακόμα και για ανώνυμες καταγγελίες καταγγέλλουν οι Διευθυντές των σχολείων
Ένωση Διευθυντών: «Κουλτούρα φόβου» στα σχολεία από το μπαράζ πειθαρχικών ελέγχων και ΕΔΕ
Η Μαρία Καρυστιανού με φόντο το λογότυπο του κόμματός της «Ελπίδα»
Νέα επίθεση Καρυστιανού σε Τσίπρα: «Ο πιο βολικός αντίπαλος για τον Μητσοτάκη»
Μαρία Καρυστιανού: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δοκιμαστεί, είναι επαγγελματίας πολιτικός, το "όχι" το έκανε "ναι"»
Νέα επίθεση Καρυστιανού σε Τσίπρα: «Ο πιο βολικός αντίπαλος για τον Μητσοτάκη»
απθ
ΑΠΘ: «Αναβρασμός» στην Έρευνα μετά την αύξηση της παρακράτησης του ΕΛΚΕ
Αντίθετα τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που καταγγέλλουν «κρυφή φορολόγηση» και επικοινωνιακές σπατάλες
ΑΠΘ: «Αναβρασμός» στην Έρευνα μετά την αύξηση της παρακράτησης του ΕΛΚΕ
Ακαδημία Αθηνών
Ακαδημία Αθηνών: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών στις 9 και 10 Ιουνίου
Η Ακαδημία Αθηνών και η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS) συνδιοργανώνουν το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών (9-10 Ιουνίου 2026)
Ακαδημία Αθηνών: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών στις 9 και 10 Ιουνίου