πανδημία, κορονοϊός, μέτρα
Tην Τετάρτη το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις για όσα θα οδηγήσουν στο τέλος του lockdown: επέκταση ωραρίου ελεύθερης κυκλοφορίας, αγορές, SMS, διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

«Κλείδωσε» η άρση των μέτρων σε ό,τι αφορά σε ωράριο, μετακινήσεις και sms, με την επιτροπή που συνεδριάζει την Τετάρτη να δίνει και τυπικά το «πράσινο φως» για το τέλος του lockdown.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως όλα δείχνουν από την Παρασκευή 14 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και πλέον οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται αλλάζοντας περιφέρεια ειδικά σε ό,τι αφορά στη Στερεά Ελλάδα.

Σχετικά με τα νησιά όμως η κυβέρνηση έχει προτείνει στους ειδικούς να υπάρξουν ειδικά μέτρα και έλεγχοι στους ταξιδιώτες, ώστε να μην υπάρξει διασπορά στη νησιωτική χώρα και κινδυνέψει ο τουρισμός. 

Πιθανό είναι να αξιοποιηθούν και τα self test (εκτός από τα test PCR), καθώς θεωρείται προς ώρας μη εφικτό να ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού όταν δεν έχουν όλοι οι πολίτες τη δυνατότητα να εμβολιασθούν ακόμη.

Ταυτόχρονα απελευθερώνεται πλήρως και το λιανεμπόριο αφού αναμένεται οι ειδικοί να εγκρίνουν την κατάργηση των sms αλλά και του συστήματος του click away και click inside.

Τα sms θα καταργηθούν και για τις μετακινήσεις εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας, αλλά και για την εστίαση.

Παράλληλα, αλλαγές θα υπάρξουν και στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας καθώς αναμένεται να διευρυνθεί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα από 23:00 που είναι σήμερα.

Αυτό που φέρεται να έχει αποφασιστεί επίσης είναι να υπάρχουν τοπικά lockdown σε περιοχές που μπορεί να εμφανίσουν μεγάλη διασπορά του κορονοϊού ακόμη και εντός του καλοκαιριού. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επεισοδια
Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/τριων: Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση της ΑΡΑΣ στον χώρο του Πολυτεχνείου
Τραυματισμοί, κυνηγητό μέσα στο κτήριο Τοσίτσα και καταγγελίες για «πογκρόμ» την πρώτη ημέρα του τριημέρου
Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/τριων: Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση της ΑΡΑΣ στον χώρο του Πολυτεχνείου
μερα25
ΜέΡΑ25: Καταδίκη της βίας στο Πολυτεχνείο – «Δεν έχουμε καμία σχέση με τα επεισόδια»
Το κόμμα αποδοκιμάζει την επίθεση μεταξύ ομάδων στον χώρο του ιδρύματος και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή
ΜέΡΑ25: Καταδίκη της βίας στο Πολυτεχνείο – «Δεν έχουμε καμία σχέση με τα επεισόδια»
μαριος
Πάτρα: Διασωληνωμένος φοιτητής αγωνίζεται για τη ζωή του – Η μάνα ζητά επειγόντως μεταμόσχευση
Ο Μάριος πάσχει από σπάνιο σύνδρομο και η αίτηση για μεταμόσχευση στο εξωτερικό απορρίφθηκε από τον ΕΟΜ – Η οικογένεια απευθύνει δραματική έκκληση
Πάτρα: Διασωληνωμένος φοιτητής αγωνίζεται για τη ζωή του – Η μάνα ζητά επειγόντως μεταμόσχευση