πανδημία, κορονοϊός, μέτρα
Tην Τετάρτη το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις για όσα θα οδηγήσουν στο τέλος του lockdown: επέκταση ωραρίου ελεύθερης κυκλοφορίας, αγορές, SMS, διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

«Κλείδωσε» η άρση των μέτρων σε ό,τι αφορά σε ωράριο, μετακινήσεις και sms, με την επιτροπή που συνεδριάζει την Τετάρτη να δίνει και τυπικά το «πράσινο φως» για το τέλος του lockdown.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως όλα δείχνουν από την Παρασκευή 14 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και πλέον οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται αλλάζοντας περιφέρεια ειδικά σε ό,τι αφορά στη Στερεά Ελλάδα.

Σχετικά με τα νησιά όμως η κυβέρνηση έχει προτείνει στους ειδικούς να υπάρξουν ειδικά μέτρα και έλεγχοι στους ταξιδιώτες, ώστε να μην υπάρξει διασπορά στη νησιωτική χώρα και κινδυνέψει ο τουρισμός. 

Πιθανό είναι να αξιοποιηθούν και τα self test (εκτός από τα test PCR), καθώς θεωρείται προς ώρας μη εφικτό να ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού όταν δεν έχουν όλοι οι πολίτες τη δυνατότητα να εμβολιασθούν ακόμη.

Ταυτόχρονα απελευθερώνεται πλήρως και το λιανεμπόριο αφού αναμένεται οι ειδικοί να εγκρίνουν την κατάργηση των sms αλλά και του συστήματος του click away και click inside.

Τα sms θα καταργηθούν και για τις μετακινήσεις εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας, αλλά και για την εστίαση.

Παράλληλα, αλλαγές θα υπάρξουν και στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας καθώς αναμένεται να διευρυνθεί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα από 23:00 που είναι σήμερα.

Αυτό που φέρεται να έχει αποφασιστεί επίσης είναι να υπάρχουν τοπικά lockdown σε περιοχές που μπορεί να εμφανίσουν μεγάλη διασπορά του κορονοϊού ακόμη και εντός του καλοκαιριού. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
Δόμνα Μιχαηλίδου στο alfavita.gr για την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Όταν η έγκαιρη στήριξη αλλάζει τη ζωή του παιδιού
Της Δόμνας Μιχαηλίδου, Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Δόμνα Μιχαηλίδου στο alfavita.gr για την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Όταν η έγκαιρη στήριξη αλλάζει τη ζωή του παιδιού
spoudes.jpg
Νέα πλατφόρμα ενώνει τις ελληνικές σπουδές σε όλο τον κόσμο
Η πρωτοβουλία της Study in Greece χαρτογραφεί εκατοντάδες προγράμματα ελληνικών σπουδών και ενισχύει τη διεθνή παρουσία των ελληνικών πανεπιστημίων
Νέα πλατφόρμα ενώνει τις ελληνικές σπουδές σε όλο τον κόσμο
παπαιωαννου
Δηλώσεις Νίκου Παπαϊωάννου στο alfavita.gr: «Θεσμική δικαιοσύνη για 400.000 αποφοίτους ΤΕΙ – Κλείνει μια εκκρεμότητα ετών»
«Με τη ρύθμιση που καταθέσαμε, προχωράμε σε μια ουσιαστική πρωτοβουλία που κλείνει μια εκκρεμότητα πολλών ετών για εκατοντάδες χιλιάδες αποφοίτους...
Δηλώσεις Νίκου Παπαϊωάννου στο alfavita.gr: «Θεσμική δικαιοσύνη για 400.000 αποφοίτους ΤΕΙ – Κλείνει μια εκκρεμότητα ετών»