13 χρόνια κάθειρξη σε πρώην αστυνομικό για διακίνηση κάνναβης
Στο εδώλιο πρώην αστυνομικός για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης

Ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο και καταδικάστηκε σε 13ετή κάθειρξη, ενώ μετά την ετυμηγορία πήρε το δρόμο για τις φυλακές. Πρόκειται για 38χρονο, ο οποίος υπηρετούσε στην ΕΛ.ΑΣ. έως το 2018, οπότε παραιτήθηκε, κατά δήλωσή του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2020, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πολυγύρου εντόπισαν σε μεζονέτα, την οποία νοίκιαζε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριo καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης. Εκτός από τον εξοπλισμό και ηλεκτρονικές ζυγαριές, κατασχέθηκαν 27 δενδρύλλια, με ύψος σχεδόν 2 μέτρα, και περισσότερα από 7 κιλά χασίς.

Το δικαστήριο με την απόφασή του προσδιόρισε την αξία της ναρκωτικής ουσίας σε 100.000 ευρώ, ενώ έκρινε ότι οι πράξεις του τελέστηκαν κατ' επάγγελμα. Στην απολογία του ο ίδιος αποδέχθηκε μέρος των πράξεων και ισχυρίστηκε ότι είχε χρέη.

Κατά την έρευνα στην μεζονέτα είχαν βρεθεί και κενά δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων που φέρεται να είχε πάρει μαζί του αποχωρώντας από την υπηρεσία του. Για αυτό το λόγο καταδικάστηκε και για υπεξαγωγή εγγράφου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολυτεχνειο κρητης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Μνημόνιο συνεργασίας με τη Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών της Ισπανίας (RACEF)
Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί ένα στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών και εκπαιδευτικών δράσεων
Πολυτεχνείο Κρήτης: Μνημόνιο συνεργασίας με τη Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών της Ισπανίας (RACEF)
τραμπ
Μέση Ανατολή: Παράταση εκεχειρίας στον Λίβανο από τον Τραμπ – Με καρκίνο ο Νετανιάχου
Βόμβα στη Μέση Ανατολή: Με καρκίνο ο Νετανιάχου – Τι συμβαίνει στα Στενά του Ορμούζ
Μέση Ανατολή: Παράταση εκεχειρίας στον Λίβανο από τον Τραμπ – Με καρκίνο ο Νετανιάχου
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Μουσικά Σχολεία: Η εγκύκλιος εισαγωγής μαθητών τη νέα σχολική χρονιά
Οι αιτήσεις για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία υποβάλλονται από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου έως την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026
Μουσικά Σχολεία: Η εγκύκλιος εισαγωγής μαθητών τη νέα σχολική χρονιά