Μένιος Φουρθιώτης: Κόλαφος το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε αναπτύξει μηχανισμό εξώδικων και μηνύσεων, να προσλαμβάνει στο κανάλι που διεύθυνε ανθρώπους που έβαζαν βόμβες σε τράπεζες και να έχει στην κατοχή του δεκάδες κινητά

Αποκαλυπτικό είναι το διαβιβαστικό έγγραφο της αστυνομίας για τον συλληφθέντα Μένιο Φουρθιώτη.

Σύμφωνα με αυτό, αντιμετωπίζει κατηγορίες για 2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα.

Το έγγραφο 30 σελίδων περιγράφει αναλυτικά τη μέθοδο δράσης του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος φέρεται να είχε αναπτύξει μηχανισμό εξώδικων και μηνύσεων, να προσλαμβάνει στο κανάλι που διεύθυνε ανθρώπους που έβαζαν βόμβες σε τράπεζες και να έχει στην κατοχή του δεκάδες κινητά.

Επιπλέον, στο διαβιβαστικό γίνεται λόγος για το ποινικό ιστορικό του Φουρθιώτη, καθώς αναφέρονται περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 οι οποίες είτε έχουν σχηματιστεί έπειτα από ενέργειες του παρουσιαστή (μηνύσεις σε βάρος προσώπων κλπ)  είτε έχουν κατατεθεί σε βάρος του, είτε έχουν κινηθεί οι διαδικασίες σε βάρος του από τις Αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος παρουσιαστής και οι φερόμενοι δράστες των επιθέσεων με καλάσνικοφ και εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του στο Διόνυσο καθώς και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν στους αστυνομικούς τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Τι είπαν οι δράστες

Ο 48χρονος Σ.Γ. είπε πως ήταν άνεργος και ο συγκατηγορούμενος του 42χρονος του είχε ζητήσει να συμμετάσχει στην φύλαξη του παρουσιαστή μαζί του.

Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό, «όσον αφορά στις κατηγορίες απάντησε ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία έχει αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις».

Για την ταυτοποίηση  του DNA του στο σάκο που εντοπίστηκε στο σημείο της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά της Ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, ο 48χρονος υποστήριξε πως είχε αφήσει έναν σάκο ορειβασίας στο κανάλι και δεν ήταν ο ίδιος που είχε πράξει τις αποδιδόμενες ενέργειες.

Από την πλευρά του, ο 42χρόνος Π. Γ. υπογράμμισε ότι με τον παρουσιαστή δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις και ότι κάποιες φορές τον συνόδευε στις μετακινήσεις από και προς το κανάλι που δούλευαν και οι δύο. Επιπλέον, κατέθεσε ότι «την επίμαχη ώρα την 16η Απριλίου 2021 που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί βρισκόταν από κοινού με το Σ.Γ. πέριξ της οικίας του Φουρθιώτη για διαφορετικό όμως λόγο».

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, εκείνος ήταν που έδειξε στους αστυνομικούς το μήνυμα που δέχτηκε από τον Μένιο Φουρθιώτη περίπου μια ώρα μετά τους πυροβολισμούς, στο οποίο έλεγε: «Αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

«Ο Φουρθιώτης είχε ζητήσει στον Π.Γ. να του βρει άλλα δύο άτομα για την συνοδεία του τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό καθώς και ότι ο Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Πάντως, σύμφωνα με δήλωση του συνηγόρου τους Κωνσταντίνου Γώγου: «Είναι αστείο να είναι δύο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».

Το «άγνωστο» τηλεφώνημα

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε και ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που έγινε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ, στις21  Απριλίου και που σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, ήταν εκείνο που οδήγησε τους αστυνομικούς να συλλάβουν τον Φουρθιώτη.

Το συγκεκριμένο τηλεφώνημα αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας και συγκεκριμένα, τονίζεται πως στις 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο... με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….». (δίνει τρία κινητά τηλέφωνο ο άγνωστος ….).

Πάντως, εκτός από αυτό το τηλεφώνημα, στην δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία, που μένει να αξιολογηθούν από τον ανακριτή ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι πρόκειται να απολογηθούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, καθώς πέρυσι στα Πειραματικά σχολεία έγιναν 9044 αιτήσεις για 2405 θέσεις, ενώ στα Πρότυπα 8752 αιτήσεις για...
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας