Εμβόλιο - Γώγος: Δεν έχουμε δεδομένα για το AstraZeneca και την εγκυμοσύνη
Αν κάποια θέλει να μείνει έγκυος τους προσεχείς δύο μήνες, μπορεί να αναζητήσει κάποιο άλλο εμβόλιο από της AstraZeneca - Σε ύφεση τα επιδημιολογικά δεδομένα

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, σχετικά με το πώς εξελίσσεται η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε πως «η καμπύλη αρχίζει να υποχωρεί. Πάνε καλύτερα τα πράγματα. Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν μια ύφεση. Οπότε ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε καλά, με δεδομένο και το ότι αυξάνονται συνεχώς και οι εμβολιασμοί, και οι νεότερες ηλικίες συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό στον εμβολιασμό».

«Ο κόσμος ανταποκρίνεται και κλείνουν γρήγορα τα ραντεβού»

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, ανέφερε πως «κλείνουν γρήγορα τα ραντεβού, οπότε φαίνεται ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται. Καταλαβαίνουν όλοι ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για την απελευθέρωση. Υπήρξε μια αβεβαιότητα με όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει, αλλά νομίζω πως τώρα τα πράγματα έχουν ξεκαθαριστεί».

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς και στο «ξεστοκάρισμα» του Αλέξη Τσίπρα που έφερε πληθώρα αντιδράσεων. «Φαντάζομαι το είπε με καλή έννοια ο κ. Τσίπρας, με την έννοια ότι πρέπει να τελειώσουμε με τα υπάρχοντα εμβόλια. Βέβαια η έκφραση δεν ήταν σωστή, αλλά νομίζω το διευκρίνισε. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έχει δοθεί άδεια για το συγκεκριμένο εμβόλιο, της AstraZeneca, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Ξέρουμε και την παθογένεια που μπορεί να δημιουργήσει, και έχουμε και τη θεραπευτική μέθοδο».

Τι να προσέχουν οι εγκυμονούσες και όσες θέλουν να μείνουν έγκυες;

Όσο για το τι πρέπει να προσέχουν οι εγκυμονούσες και όσες θέλουν να μείνουν έγκυες, επεσήμανε πως «αν κάποια θέλει να μείνει έγκυος τους προσεχείς δύο μήνες, μπορεί να αναζητήσει κάποιο άλλο εμβόλιο από της AstraZeneca. Είναι θέμα δεδομένων όμως, αυτή η οδηγία, και όχι κάποιας παρενέργειας. Δεν έχουμε δεδομένα για το εμβόλιο της AstraZeneca για την εγκυμοσύνη, για αυτό κάνουμε και αυτή την πρόταση. Οι οδηγίες είναι ότι αν κάνει κάποια το εμβόλιο και μείνει έγκυος, δεν υπάρχει κανένα θέμα».

«Για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, με τα δεδομένα που έχουμε, την τάση της καμπύλης, τον καιρό, τον αυξημένο εμβολιασμό και τα self tests, φαίνεται πως θα είμαστε καλύτερα. Επομένως η άρση των μέτρων θα μπορεί να προχωρήσει. Είναι αισιόδοξη φάση αυτή τη στιγμή, και ελπίζω να παραμείνει, και να περάσουμε τις γιορτές ήρεμα, χωρίς πολλές συγκεντρώσεις, για να μην έχουμε κάποια νέα έξαρση», κατέληξε ο κ. Γώγος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα