Στοπ στη βία κατά των γυναικών
Πώς μία έρευνα με μεθοδολογικά προβλήματα προκάλεσε hoax. Η φράση «πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα» ΔΕΝ αναζητήθηκε 163 εκατομμύρια φορές στο Google.

Η είδηση ότι η Μελέκ Ιπέκ, που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για τη δολοφονία του κακοποιητή συζύγου της, κρίθηκε αθώα προκάλεσε αισθήματα ανακούφισης σε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Σε γυναίκες που συμβιώνουν αρμονικά με τους συντρόφους τους, γυναίκες που δεν «σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους», γυναίκες που βιώνουν τον εφιάλτη στα χέρια ανθρώπων που επέλεξαν να εμπιστευτούν. Και δυστυχώς οι τελευταίες είναι πολλές…

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η πανδημία όξυνε τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, Μάλιστα ειδικοί ανέφεραν ότι η κοινωνική και η οικονομική πίεση είχαν ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση των γυναικοκτονιών, σύμφωνα με το NBC News

Όπως αναφέρει το avmag.gr σε σχετικό του δημοσίευμα από τον περασμένο Μάρτιο έως τον Αύγουστο, αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι γκούγκλαραν φράσεις που σχετίζονται με επιθέσεις σε γυναίκες.

Σύμφωνα με μελέτη, το 2020, η αναζήτηση στο google της φράσης «Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το ξέρει κανείς» έφερε 163 εκ. αποτελέσματα και λανθασμένα αναφέρθηκε πως 163 εκατ. άνθρωποι έψαξαν αυτή τη φράση. Ψευδής είναι ο ισχυρισμός πως 163 εκατομμύρια φορές αναζητήθηκε στο google η συγκεκριμένη φράση.

Παρόλο που δεν είναι σαφές το φύλο των ανθρώπων που αναζητούν αυτές τις φράσεις, το ποσοστό βίας έναντι των γυναικών δείχνει ότι είναι οι ίδιες τα θύματα σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως υφίστανται βία και οι νεότερες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Οι γυναίκες, γενικά, είναι πιο πιθανό να βιώσουν βία στη διάρκεια της ζωής τους.

«Η βία εναντίον των γυναικών είναι ενδημική σε κάθε χώρα και πολιτισμό, προκαλώντας βλάβη σε εκατομμύρια γυναίκες και στις οικογένειές τους και έχει επιδεινωθεί από την πανδημία COVID-19», δήλωσε ο δρ .Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ.

«Αλλά σε αντίθεση με την COVID-19, η βία κατά των γυναικών δεν μπορεί να σταματήσει με ένα εμβόλιο. Μπορούμε να την πολεμήσουμε μόνο με βαθιές και συνεχείς προσπάθειεςαπό κυβερνήσεις, κοινότητες και άτομαγια να αλλάξουμε τις επιβλαβείς συμπεριφορές, να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε ευκαιρίες και υπηρεσίες για γυναίκες και κορίτσια και να προωθήσουμε υγιείς και αμοιβαία σεβαστές σχέσεις» , πρόσθεσε ο Ghebreyesus.

Τον Απρίλιο του 2020, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, μίλησε για την αύξηση των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ως αποτέλεσμα των εντολών παραμονής στο σπίτι.

Έχουμε δει μια τρομακτική παγκόσμια αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, δήλωσε ο Guterres, σύμφωνα με το HuffPost.

Για πολλές γυναίκες και κορίτσια, η απειλή είναι μεγαλύτερη, εκεί όπου θα έπρεπε να είναι ασφαλείς: στα σπίτια τους. Προτρέπω όλες τις κυβερνήσεις να καταστήσουν την πρόληψη και την αποκατάσταση της βίας κατά των γυναικών βασικό μέρος των εθνικών τους σχεδίων αντιμετώπισης για την COVID-19” πρόσθεσε ο Guterres.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;