Νίκος Τζανάκης
Έκρηξη θανάτων από κορονοϊό μετά το Πάσχα εκτιμά ότι θα έχουμε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, θεωρεί σίγουρο ότι μετά το Πάσχα οι ημερήσιοι θάνατοι από κορονοϊό θα αυξηθούν κατακόρυφα.

«Είναι προεξοφλημένο από αυτά που έγιναν σε σχέση με τους πανδημικούς δέκτες τις προηγούμενες εβδομάδες», είπε κάνοντας λόγο για 400-500 θανάτους την ημέρα, μετά το Πάσχα.

Ο κ. Τζανάκης εξήγησε μιλώντας στο OPEN ότι ο δείκτης διασωληνωμένων στις ΜΕΘ και ο δείκτης των θανάτων καθυστερεί δύο εβδομάδες σε σχέση με την ύφεση στους αριθμούς των κρουσμάτων.

«Εάν ξεκινήσουμε 25 Απριλίου μια σταθεροποίηση, μετά τις 20 - 25 Μάϊου θα έχουμε καθαρή και σταθερή ύφεση στις ΜΕΘ και τους θανάτους» πρόσθεσε.

Παρατήρησε επίσης ότι το ποσοστό θνητότητας είναι 20-25% μικρότερο σε σχέση με το προηγούμενο κύμα, γεγονός το οποίο οφείλεται «στην επίδραση του εμβολιασμού και στο ότι νοσούν νεαρότερα άτομα που κατά κανόνα είναι ανθεκτικότερα και η νόσηση εξελίσσεται ομαλά, βαριά αλλά ομαλά» εξήγησε.

Εκτίμησε ότι ο ιός βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης και ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι κάτω από το 1 αλλά πρόσθεσε ότι «έχει σταθεροποιηθεί με αρνητικό ισοζύγιο ο δείκτης νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία που σημαίνει ότι οι κλινικές στα νοσοκομεία αδειάζουν αργά αλλά σταθερά».

Αναφορικά με τη νέα μετάλλαξη που σαρώνει την Ινδία, σημείωσε ότι «Για να μας επηρεάσει θα πρέπει να επικρατήσει. Έχω την εντύπωση ότι το βρετανικό στέλεχος δεν θα αφήσει άλλο να πάρει τη θέση του και αυτό είναι καλό. Μην ξεχάσουμε ότι η νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη του κορονοϊού έχει κατασταλεί».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα