grammenos ert koukouloforos
Κοινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και της Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ για την πρωτοφανή ερώτηση βουλευτών ΝΔ που ζητούν λογοκρισία - «Ακόμα και ο Γκέμπελς, θα γελούσε με την σημερινή σας ερώτηση», τονίζει ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Για επίθεση στην ελευθεροτυπία και την καλλιτεχνική έκφραση κατηγορούν τους Θάνο Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ με κοινή τους ανακοίνωση, ενώ έντονη καταγράφεται και η αντίδραση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Οι δύο βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν προ ημερών ερώτηση στη Βουλή με αφορμή την εμφάνιση του Σπύρου Γραμμένου σε εκπομπή της ΕΡΤ, όπου του ζητήθηκε να παίξει το τραγούδι «Κουκουλοφόρος». Μάλιστα, οι δύο βουλευτές στοχοποιούν τους συντελεστές της εκπομπής και ζητούν ουσιαστικά να λογοκριθεί το περιεχόμενός της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ:

Στην εκπομπή της ΕΡΤ “Φλέρτ” με καλεσμένο τον Σπύρο Γραμμένο, ζητήθηκε από τον τραγουδιστή να παίξει το τραγούδι του “Μαμά, μπαμπά”. Ο τραγουδιστής απάντησε χαριτολογώντας “Α, θέλετε να το κλείσουμε το μαγαζί!”, αφού οι στίχοι περιγράφουν την αστυνομική βία και τις προβοκάτσιες από την μεριά της αστυνομίας στη διάρκεια μεγάλων διαδηλώσεων για τις οποίες έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες. Πολλοί σχολιαστές των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αναρωτήθηκαν τι θα συμβεί στην εκπομπή μετά από αυτό.

Επειδή, όμως, η πραγματικότητα ξεπερνά συχνά ακόμα και το τρολάρισμα, βρέθηκαν δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συγκεκριμένα οι κύριοι Πλεύρης και Μαρκόπουλος και κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με θέμα "εξύμνηση και εξωραϊσμός της δράσεις των κουκουλοφόρων σε εκπομπή της ΕΡΤ την ώρα που ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για την υπόθεση της Marfin".

Στην ερώτηση παραθέτουν επιλεκτικά στίχους από το τραγούδι, επιπλήττουν, μάλιστα και τους παρουσιαστές της εκπομπής διότι "με την στάση τους και την συμπεριφορά τους, η παρουσιάστρια και οι συμπαρουσιαστές της εκπομπής συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους παραπάνω στίχους".

Η τελική ερώτηση στον Υπουργό κ. Λιβάνιο αν "θα υπάρξει έλεγχος για το περιεχόμενο της εκπομπής προκειμένου να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη" είναι μία ευθεία επίθεση στην ελευθεροτυπία και την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση, και είναι ζήτημα δημοκρατίας όταν οι δυο βουλευτές εργαλειοποιούν τρεις νεκρούς ανθρώπους για να επιβάλλουν λογοκρισία.

Αφού τους πληροφορήσουμε ότι η δημόσια τηλεόραση ανήκει σε όλο τον λαό, να τους προειδοποιήσουμε ότι δεν θα ανεχθούμε την προσπάθεια περιορισμού της καλλιτεχνικής ελευθερίας. Είμαστε αυτονόητα στο πλευρό του Σπύρου Γραμμένου και των συντελεστών της εκπομπής “Φλέρτ”».

«Ακόμα και ο Γκέμπελς, θα γελούσε με την σημερινή σας ερώτηση»

Έντονη είναι και η αντίδραση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ακόμα και ο Γκέμπελς, το εξιδανικευμένο σας πρότυπο, θα γελούσε με την σημερινή σας ερώτηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος:

Με αφορμή την σημερνή ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο των Κ.Κ. Πλεύρη και Μαρκόπουλου, έρχεται στο μυαλό μας αυτομάτως η βαθμονόμηση της βλακείας, της σπέκουλας και προπάντων της απόλυτης απουσίας μιας στοιχειώδους πολιτιστικής παιδείας!

Κύριοι ακούτε τι λέτε;
Ζούμε στην ίδια χώρα;

Οφείλετε στον εαυτό σας κατ' αρχήν να φοιτήσετε και πάλι στο δημόσιο δημοτικό σχολείο, μαζί με κανονικούς ανθρώπους, μπας και πάρετε κάποια ώσμωση του τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Ακόμα και ο Γκέμπελς, το εξιδανικευμένο σας πρότυπο, θα γελούσε με την σημερινή σας ερώτηση.

Δεν έχετε αναμφίβολα καμμιά αίσθηση του τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία σήμερα.

Από το ονειρικό για εσάς 1967, με τα χουντικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν παρέλθει αισίως 54 χρόνια, (ευτυχώς)...

Δεν θα καταφέρετε ξανά να γελοιοποιήσετε τη χώρα απαγορεύοντας, όπως απαγόρευσαν οι προπάτορες των αρρώστων ιδεών σας το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών κορυφαίων δημιουργών.

Η στιχουργική, η ποίηση, το θέατρο, η μουσική, όλες η τέχνες, θα παραμένουν ζωντανές και θα ανδρώνονται όσο και αν παλεύεται να τις "θάψετε"!

Εμείς πληρώνουμε την ΕΡΤ και όχι εσείς!

Είμαστε στο πλευρό του Σπύρου Γραμμένου και όλων όσων στήριξαν και στηρίζουν, την ελεύθερη έκφρασή όλων στην δημόσια, δική μας τηλεόραση!

Είμαστε εδώ και θα εκφραζόμαστε πάντα μέσα από την τέχνη μας!

Κείμενο δια χειρός Δημήτρη Σφίγγου

Για το Δ.Σ. του Σ.Μ.Β.Ε. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;