grammenos ert koukouloforos
«Θα υπάρξει έλεγχος για το περιεχόμενο της εκπομπής προκειμένου να απόσχει από παρόμοιες ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη;», τονίζουν στην ερώτησή τους στη Βουλή οι Δημήτρης Μαρκόπουλος και Θάνος Πλεύρης για τον «Κουκουλοφόρο» του Σπύρου Γραμμένου στην ΕΡΤ

Ερώτηση στη Βουλή με προτροπή σε λογοκρισία τηλεοπτικής εκπομπής και αναφορά στην υπόθεση «Μαρφίν», κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος και Θάνος Πλεύρης, με αφορμή την εμφάνιση του δημοφιλούς τραγουδοποιού, Σπύρου Γραμμένου, στην ΕΡΤ, όπου ερμήνευσε το γνωστό τραγούδι «Κουκουλοφόρος».

Συγκεκριμένα οι βουλευτές τονίζουν στην ερώτησή τους προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ: «Θα υπάρξει έλεγχος για το περιεχόμενο της εκπομπής προκειμένου να απόσχει από παρόμοιες ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη;».

Υπενθυμίζεται ότι στην εκπομπή «φλΕΡΤ» της δημόσιας τηλεόρασης ήταν καλεσμένος ο Σπύρος Γραμμένος ερμηνεύοντας τραγούδια του.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την εμφάνισή του, η παρουσιάστρια Νάντια Κοντογεώργη τού ζήτησε να πει άλλο ένα τραγούδι, ενώ ο συμπαρουσιαστής Λάμπρος Κωνσταντάρας μετέφερε... παραγγελιά από το control, για το τραγούδι «Μαμά, μπαμπά». «Α, θέλετε να το κλείσουμε το μαγαζί», είπε ο Σπύρος Γραμμένος, ο οποίος άρχισε ερμηνεύει με το πάνελ να νιώθει άβολα μόλις κατάλαβε για ποιο τραγούδι πρόκειται. 

Τελειώνοντας ο Σπύρος Γραμμένος ευχήθηκε «καλή συνέχεια στην εκπομπή» χαμογελώντας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε ερώτησή τους με τίτλο «εξύμνηση και εξωραϊσμός της δράσης των κουκουλοφόρων σε εκπομπή της ΕΡΤ την ώρα που ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για την υπόθεση της Marfin», αφού αναφέρονται στη νέα έρευνα για τη Μαρφίν, υποστηρίζουν:

«Στην εκπομπή "φλερτ" της ΕΡΤ στις 12-4-2021 παρουσιάστηκε τραγουδιστής που με προκλητικό τρόπο και από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης που τροφοδοτείται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ερμήνευσε, κατόπιν επιθυμίας της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, τραγούδι με το οποίο εξυμνούσε και εξωράϊζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση»

Στη συνέχεια παραθέτουν τους στίχους του τραγουδιού, ενώ στοχοποιούν την παρουσιάστρια και τους συμπαρουσιαστές της, καθώς, «σαν να μην έφτανε αυτό, με την στάση τους και την συμπεριφορά τους», «συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους παραπάνω στίχους».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

IDF, ο στρατός του Ισραήλ
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν τουλάχιστον μέχρι το εβραϊκό Πάσχα
Σε τροχιά παρατεταμένης σύγκρουσης: Το Ισραήλ προαναγγέλλει εβδομάδες νέων επιχειρήσεων στο Ιράν
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν τουλάχιστον μέχρι το εβραϊκό Πάσχα
εγγραφές μαθητών
Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τα Ωνάσεια Σχολεία – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο έως τις 26 Μαρτίου 2026 για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του gov.gr, διεκδικώντας...
Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τα Ωνάσεια Σχολεία – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
tanker-1021x574.jpg
Ηχηρή παρέμβαση γονέων του Πειραιά για τους εγκλωβισμένους ναυτικούς στον Περσικό Κόλπο
Κραυγή αγωνίας από τους γονείς του Πειραιά: «Επαναπατρίστε τώρα τους ναυτεργάτες από τις ζώνες του θανάτου»
Ηχηρή παρέμβαση γονέων του Πειραιά για τους εγκλωβισμένους ναυτικούς στον Περσικό Κόλπο
δασκ
Η δασκάλα που πήγε στην Ηρακλειά για «λίγα μόρια», έκανε οικογένεια εκεί και σήμερα έχει μία μόνο μαθήτρια
Η δασκάλα που «ρίζωσε» στο μικρότερο σχολείο των Κυκλάδων
Η δασκάλα που πήγε στην Ηρακλειά για «λίγα μόρια», έκανε οικογένεια εκεί και σήμερα έχει μία μόνο μαθήτρια