Βουλή: Ερώτηση λογοκρισίας από Πλεύρη–Μαρκόπουλο για τον «Κουκουλοφόρο» στην ΕΡΤ
«Θα υπάρξει έλεγχος για το περιεχόμενο της εκπομπής προκειμένου να απόσχει από παρόμοιες ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη;», τονίζουν στην ερώτησή τους στη Βουλή οι Δημήτρης Μαρκόπουλος και Θάνος Πλεύρης για τον «Κουκουλοφόρο» του Σπύρου Γραμμένου στην ΕΡΤ

Ερώτηση στη Βουλή με προτροπή σε λογοκρισία τηλεοπτικής εκπομπής και αναφορά στην υπόθεση «Μαρφίν», κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος και Θάνος Πλεύρης, με αφορμή την εμφάνιση του δημοφιλούς τραγουδοποιού, Σπύρου Γραμμένου, στην ΕΡΤ, όπου ερμήνευσε το γνωστό τραγούδι «Κουκουλοφόρος».

Συγκεκριμένα οι βουλευτές τονίζουν στην ερώτησή τους προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ: «Θα υπάρξει έλεγχος για το περιεχόμενο της εκπομπής προκειμένου να απόσχει από παρόμοιες ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη;».

Υπενθυμίζεται ότι στην εκπομπή «φλΕΡΤ» της δημόσιας τηλεόρασης ήταν καλεσμένος ο Σπύρος Γραμμένος ερμηνεύοντας τραγούδια του.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την εμφάνισή του, η παρουσιάστρια Νάντια Κοντογεώργη τού ζήτησε να πει άλλο ένα τραγούδι, ενώ ο συμπαρουσιαστής Λάμπρος Κωνσταντάρας μετέφερε... παραγγελιά από το control, για το τραγούδι «Μαμά, μπαμπά». «Α, θέλετε να το κλείσουμε το μαγαζί», είπε ο Σπύρος Γραμμένος, ο οποίος άρχισε ερμηνεύει με το πάνελ να νιώθει άβολα μόλις κατάλαβε για ποιο τραγούδι πρόκειται. 

Τελειώνοντας ο Σπύρος Γραμμένος ευχήθηκε «καλή συνέχεια στην εκπομπή» χαμογελώντας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε ερώτησή τους με τίτλο «εξύμνηση και εξωραϊσμός της δράσης των κουκουλοφόρων σε εκπομπή της ΕΡΤ την ώρα που ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για την υπόθεση της Marfin», αφού αναφέρονται στη νέα έρευνα για τη Μαρφίν, υποστηρίζουν:

«Στην εκπομπή "φλερτ" της ΕΡΤ στις 12-4-2021 παρουσιάστηκε τραγουδιστής που με προκλητικό τρόπο και από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης που τροφοδοτείται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ερμήνευσε, κατόπιν επιθυμίας της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, τραγούδι με το οποίο εξυμνούσε και εξωράϊζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση»

Στη συνέχεια παραθέτουν τους στίχους του τραγουδιού, ενώ στοχοποιούν την παρουσιάστρια και τους συμπαρουσιαστές της, καθώς, «σαν να μην έφτανε αυτό, με την στάση τους και την συμπεριφορά τους», «συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους παραπάνω στίχους».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2264276683705556&id=1014739958659241

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα