Γαύδος: «Η κοπέλα θα ζούσε αν έφτανε εγκαίρως στο νοσοκομείο»
«Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε» δήλωσε ο ιατροδικαστής Κρήτης, Σταμάτης Μπελιβάνης

«Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε» δήλωσε ο ιατροδικαστής Κρήτης, Σταμάτης Μπελιβάνης, μιλώντας στον ΑNT1, αναφερόμενος στην υπόθεση της άτυχης 28χρονης Κορίνας Λαυράνου που έχασε τη ζωή της όταν λύθηκε το χειρόφρενο του αυτοκινήτου και βρέθηκε στον γκρεμό.

Ο ιατροδικαστής επεσήμανε την απουσία ελικοπτέρου ΕΚΑΒ στην Κρήτη και απέδωσε τον θάνατο της νεαρής φοιτήτριας στην πολύωρη καθυστέρηση των σωστικών μέσων.

«Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμιση ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε. Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση! Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή» ανέφερε.

Το δυστύχημα

Η 27χρονη κοπέλα με καταγωγή από την Κέρκυρα, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στα συντρίμμια του αυτοκινήτου που έπεσε σε γκρεμό τα ξημερώματα στην Γαύδο, σπούδαζε στην Αρχιτεκτονική σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FlashNews, η 27χρονη είχε πάει στην Γαύδο, όπου διέμενε για αρκετούς μήνες, στο πλαίσιο αποκατάστασης της υγείας της, από άλλο τροχαίο ατύχημα στο οποίο είχε τραυματιστεί.

Για την ανάσυρση της σορού της από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με το Λιμενικό που πήγε στο σημείο από την θάλασσα και πυροσβέστες και χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια καθώς ο γκρεμός είναι πολύ απότομος και το αυτοκίνητο έπεσε σε απόσταση πολλών μέτρων από τον δρόμο.

Η σορός της ανασύρθηκε αργά το μεσημέρι και με το ΕΓ/ΟΓ "Σαμαριά" μεταφέρθηκε στην Χώρα Σφακίων και στην συνέχεια στο Νοσοκομείο Χανίων.

Στο μεταξύ περίπου στις 14:00 μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στα Χανιά ο 40χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, που κατάγεται από το Ρέθυμνο και ο οποίος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων με την κατάσταση της υγείας του να είναι εκτός κινδύνου.

Συλλυπητήριο μήνυμα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 27χρονης φοιτήτριας της Αρχιτεκτονικής, στη Γαύδο, πριν λίγες ημέρες.

Οι φοιτητές ζητούν να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και όλα τα θολά σημεία, ενώ στέκονται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, καθυστέρησε πολύ η ιατρική βοήθεια.

«Σήμερα οι φοιτητές, οι νέοι αλλά και όλος ο λαός ζουν με την αβεβαιότητα για την υγεία τους, ιδιαίτερα όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με την πανδημία όπου οι ήδη υποβαθμισμένες και κατεστραμμένες δομές υγείας έχουν μετατραπεί σε «μιας νόσου». Το κράτος και η κυβέρνηση να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας για να σταματήσει να βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του λαού και της νεολαίας είτε λόγω της πανδημίας, είτε λόγω των μεγάλων ελλείψεων υποδομών που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές αν υπήρχαν, σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή ασθενειών», σημειώνει ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith
Εγκύκλιος για εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ: Μονιμοποίηση μόνο μετά από αξιολόγηση
Εγκύκλιος για τη μονιμοποίηση εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Εγκύκλιος για εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ: Μονιμοποίηση μόνο μετά από αξιολόγηση
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
ΠΑΜΑΚ: 8ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Θεωρίας, Μακροοικονομικής και Εμπειρικής Χρηματοοικονομικής
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (29/04) και την Τρίτη (30/04)
ΠΑΜΑΚ: 8ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Θεωρίας, Μακροοικονομικής και Εμπειρικής Χρηματοοικονομικής