Χρήστος Παππάς: Κρύβεται στο σερβικό τμήμα του Κοσόβου ή της Βοσνίας;
Στο σερβικό τμήμα Κοσόβου ή της Βοσνίας φέρεται να κρύβεται ο υπαρχηγός της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Χρήστος Παππάς - Δημοσίευμα εμπλέκει μοναχούς, ακροδεξιούς αστυνομικούς και εγκληματία πολέμου στη διαφυγή του

Έξι μήνες έχουν περάσει από τη οριστική καταδίκη του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και σχεδόν όλη η ηγεσία της βρίσκεται στη φυλακή. Εκτός από δύο: τον Γιάννη Λαγό, οι διαδικασίες άρσης ασυλίας του οποίου προχωρούν με ρυθμούς... «χελώνας», και τον φυγόποινο υπαρχηγό Χρήστο Παππά, ο οποίος καταζητείται στη σερβική περιοχή του Κοσόβου και στην αντίστοιχη περιοχή της Βοσνίας (Βοσνιακή Δημοκρατία Σέρπσκα).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Vice World News, η ιστορία της διαφυγής του Χρήστου Παππά εμπλέκει από μοναχούς και ακροδεξιούς αστυνομικούς, μέχρι και εγκληματία πολέμου. Επίσημα, αναφέρει το δημοσίευμα, κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Παππάς. Ανεπίσημα, όμως, υπάρχει μια πολύ διαφορετική και ξέφρενη ιστορία.

«Το λίκνο της Δημοκρατίας αντιμετωπίζει ένα μείζον ναζιστικό πρόβλημα», αναφέρει το Vice και τονίζει ότι για έξι ολόκληρους μήνες η αστυνομία δεν έχει ιδέα για το πού κρύβεται ο Χρήστος Παππάς, πρώην βουλευτής και... «λάτρης του ναζιστικού cosplay».

Το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στη συνεργασία της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης με την ελληνική αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας, μια σχέση που ήταν δύσκολο να κρυφτεί, ενώ γίνεται λόγος και για τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά και την πρώιμη δράστη της Χρυσής Αυγής.

«Και δεν συνεργάζονταν απλώς, οι αστυνομικοί αγάπησαν την ψήφο στην Χρυσή Αυγή» στέλνοντάς την στη Βουλή το 2012 ως τρίτο κόμμα, επισημαίνεται σχετικά. 

Έπειτα, σύμφωνα με το Vice, ακολούθησε η συνεργασία της Χρυσής Αυγής με άλλα κόμματα. «Αυτή η αίσθηση συνεργασίας κεντροδεξιάς-ακροδεξιάς κάνει τα θύματα της Χρυσής Αυγής να αναρωτιούνται, οι σχέσεις με τα κόμματα, την πανίσχυρη και συντηρητική Εκκλησία που ενίοτε θεωρεί πως η ίδια είναι ο ρυθμιστής του τι είναι ελληνικό, με τα σώματα ασφαλείας, αν τελικά ο Παππάς θα εκτίσει ποτέ την ποινή φυλάκισής του», αναφέρεται σχετικά.

Μετά τις συλλήψεις και τις έρευνες που ακολούθησαν με αφορμή τη δολοφονία Φύσσα έγινε σαφές ότι υπάρχουν φιλικές επικοινωνίες με πολιτικούς που σήμερα στηρίζουν το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. «Καταλαβαίνετε γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα πιαστεί ο Παππάς; Στο σπίτι αυτοί οι τύποι προστατεύονται από την αστυνομία, ενώ μπορούν να ταξιδέψουν καθώς έχουν πολλούς φίλους στα Βαλκάνια», είναι η φράση ενός κατοίκου της Αθήνας που παραθέτει το κείμενο.

«Καταλαβαίνετε γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα πιαστεί ο Παππάς; Στο σπίτι αυτοί οι τύποι προστατεύονται από την αστυνομία, ενώ μπορούν να ταξιδέψουν καθώς έχουν πολλούς φίλους στα Βαλκάνια», είναι η φράση ενός κατοίκου της Αθήνας που παραθέτει το κείμενο.

Ένα στέλεχος κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ευρώπης που έχει προϋπηρεσία σε μυστικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια την περασμένη δεκαετία μίλησε στο Vice τον Ιανουάριο και ανέφερε ότι «πιστεύουμε ότι αυτή η παρανοϊκή σερβική αίρεση τον βοήθησε να διαφύγει», αναφερόμενος στην Μονή Εσφιγμένου στο Άγιος Όρος.

Στην Ελλάδα κάποια στιγμή θα τον έπιαναν, όπως εκτίμησε το στέλεχος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών, «είναι πιθανότατα με ακροδεξιούς Σέρβους… έχει σχέση με τον Σέσελι που ξεκινά από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, ελέγξτε τους Έλληνες στην Σερμπρένιτσα». Ο Σέσελι είναι πρόεδρος εθνικιστικού σερβικού κόμματος και πρώην αντιπρόεδρος της Σερβίας, ενώ έχει καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου.

Ο επίσημος επικεφαλής της Μονής, Βαρθολομαίος (που δεν έχει πρόσβαση σε αυτήν), επίσης ανέφερε ότι «όταν έμαθα ότι εξαφανίστηκε ο Παππάς, η πρώτη μου σκέψη ήταν πως τον είχαν στο μοναστήρι». Τον Φεβρουάριο η αστυνομία έκανε έφοδο στη Μονή, αλλά ο Παππάς δεν βρέθηκε. Όπως εκτιμάται, χρησιμοποίησε την ευρύτερη περιοχή για να κρυφτεί το πρώτο διάστημα.

«Ακόμη και αν δεν ήταν ο ίδιος εκεί, ήταν αυτοί που τον βοήθησαν… έχουμε πληροφορίες ότι το Άγιο Όρος ήταν μέρος της διαδρομής προς τη Σερβία ή το Κόσοβο», είπε αξιωματούχος της ΕΛΑΣ. «Ακόμη τον ψάχνουμε, όπως και κάθε στοιχείο, στην Ελλάδα… αλλά νομίζω ότι τον κρύβουν οι Σέρβοι φίλοι του»

Στη Σερβία, σύμφωνα με αξιωματούχο του σερβικού υπουργείου Εξωτερικών, η αστυνομία αναζητά ενεργά τον Παππά, σύμφωνα με την επίσημη γραμμή. «Είναι αλήθεια, αλλά ανεπίσημα η γραμμή είναι ότι ξέρουμε μεν πως οι φίλοι του τον βοήθησαν να διαφύγει από την Ελλάδα, πιθανώς πέρασε από τη Σερβία, αλλά δεν βλέπω αποδείξεις ότι έμεινε, το λογικό είναι να πήγε σε απρόσιτες περιοχές της σερβικής πλευράς του Κοσόβου ή της Βοσνίας να κρυφτεί μαζί με τους τρελούς μοναχούς... σε αυτές τις περιοχές δεν ξέρω ποιος μπορεί να τον συλλάβει».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αξιολόγηση
Αξιολόγηση: «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή»
«Επαναπροκηρύξεις της ΑΑ από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, συνεχείς προκηρύξεις των στάσεων εργασίας» ζητούν οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.
Αξιολόγηση: «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή»
αυτοκτονία
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους
Σαν σήμερα, 19 Μαρτίου του 1644, περίπου 200 άνθρωποι, αυτοκτόνησαν ως ένδειξη αφοσίωσης στον αυτοκράτορα Τσόνγκζεν
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους