Εργατικό δυστύχημα: Δύο νεκροί σε σταθμό της ΔΕΗ στην Κοζάνη
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Δύο υπεργολαβικοί εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ, στη Κοζάνη - Σκοτώθηκαν πέφτοντας από μεγάλο ύψος την ώρα που εκτελούσαν εργασίες σε πύργο του σταθμού

Δύο τεχνίτες έχασαν τη ζωή τους στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ, στην Κοζάνη. Οι δύο άντρες έπεσαν από μεγάλο ύψος, στο έδαφος ενώ ήταν ανεβασμένοι σε καλάθι και πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού-βαφής στον πύργο ψύξης της 5ης μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο. 

Το δυστύχημα συνέβη υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες. 

Οι εργαζόμενοι (ο ένας είχε καταγωγή από τη Φλώρινα και ο άλλος από τη Βουλγαρία) 45 και 47 ετών, δούλευαν σε υπεργολαβική γερμανική τεχνική εταιρεία, στο έργο κατασκευής της μονάδας αποθείωσης, το οποίο είχε αναλάβει ελληνική εταιρεία. Ο πύργος ψύξης έχει υψόμετρο 108 μέτρα, απ' όπου με ειδικά άγκιστρα και άλλους μηχανισμούς κρεμιούνται συρματόσχοινα με καλάθια για να εργαστούν στη συνέχεια τα τεχνικά συνεργεία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ Βασίλης Τσίγκας, η εταιρεία και οι εργαζόμενοι διαθέτουν εμπειρία και φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την εκτέλεση του έργου. Σημείωσε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν ολοκληρώσει το φθινόπωρο τις εργασίες στον μισό πύργο ψύξης, αλλά σταμάτησαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα, για να συνεχίσουν την άνοιξη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα