stelios-petsas-vouli
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πρόθεση της κυβέρνησης η απελευθέρωση διαπεριφερειακών μετακινήσεων

Λίγο πριν από το Πάσχα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Οι εβδομάδες κοντά στο Πάσχα είναι κρίσιμες για τη συσσώρευση στοιχείων και τότε είναι που θα είμαστε σε θέση να πάρουμε κάποιες αποφάσεις», δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι «είναι δεδομένο ότι στις 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες και περιμένουμε σταδιακά και πάντοτε με μέτρα προστασίας να αρχίσουμε να υποδεχόμαστε τους πρώτους επισκέπτες στη χώρα μας. Επομένως, τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όσο και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα. Γιατί δεν μπορείς να πείσεις τον πολίτη σου να πράξει κάτι πολύ συγκεκριμένο, όταν από έναν πολίτη μίας άλλη χώρας ζητάς κάτι διαφορετικό».

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων όμως οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν από το Πάσχα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι αναμένεται να κατατεθεί πριν από το Πάσχα, ώστε αμέσως μετά να ακολουθήσει η ψήφισή του.

Τέλος, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι είναι αυτονόητο ότι η υπόθεση διερευνάται και ότι θα πρέπει να βρεθούν οι δράστες και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, στο πολιτικό παιχνίδι, τα Μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι πολλές φορές στοχοποιούνται. Πρέπει, όμως, να μένουν έξω από αυτό και οι δημοσιογράφοι να αφήνονται απερίσπαστοι να κάνουν τη δουλειά τους».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δικαστήρια
Εντός Μαΐου η προκήρυξη για 140 μόνιμους γραμματείς στα δικαστήρια – Το χρονοδιάγραμμα και τα κριτήρια

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση της νέας προκήρυξης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την πλήρωση έως 140 μόνιμων θέσεων δικαστικών...

Εντός Μαΐου η προκήρυξη για 140 μόνιμους γραμματείς στα δικαστήρια – Το χρονοδιάγραμμα και τα κριτήρια
Καρυστιανού, Πλακιάς
Τέμπη: Αιχμές Νίκου Πλακιά κατά Καρυστιανού με φόντο την πολιτική της κίνηση – «Άλλοι πετούν περιστέρια»
Η ανάρτηση Πλακιά για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για Καραμανλή και το «καρφί» για το νέο κόμμα
Τέμπη: Αιχμές Νίκου Πλακιά κατά Καρυστιανού με φόντο την πολιτική της κίνηση – «Άλλοι πετούν περιστέρια»