xardalias papaevaggelou
Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, αλλά όχι την Κοζάνη ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς - Αλλάζει το όριο ατόμων στα καταστήματα

Από Δευτέρα επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση το ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη, ενώ το λιανεμπόριο συνεχίζει κανονικά με αλλαγή στο όριο των ατόμων στα καταστήματα, καθώς αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων.

Η αναλογία έχει πλέον ως εξής:

Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά. Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Αποφασίστηκε επιπλέον η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Αχαΐα με click in shop και click away, ενώ στην Θεσσαλονίκη μόνο με click away. Στην Κοζάνη, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά καθώς η επιδημιολογική εικόνα είναι επιβαρυμένη.

«Ο μέσος όρος κρουσμάτων 7ημέρου ανά 100.000 κατοίκους είναι 36,4 στην Αχαΐα και 36,3 στην Θεσσαλονίκη, όταν στην Κοζάνη είναι 59,3. Την ίδια στιγμή, ο μέσος κρουσμάτων 14ημέρου ανά 100.000 κατοίκους είναι 478,2 στην Αχαΐα και 459,4 στη Θεσσαλονίκη, όταν στην Κοζάνη είναι 714,3. Είναι λοιπόν εμφανές ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κοζάνης είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη και δεν δείχνει σημεία σταθεροποίησης. Ειδικότερα, στο Δήμο Κοζάνης ο μέσος όρος κρουσμάτων 7ημέρου ανά 100.000 κατοίκους είναι 62,4 όταν το όριο συναγερμού είναι 15, ενώ ο μέσος όρος κρουσμάτων 14ημέρου ανά 100.000 κατοίκους είναι 791,4 όταν το όριο συναγερμού είναι 150. Αντίστοιχα στο Δήμο Σερβίων ο μέσος όρος κρουσμάτων 7ημέρου είναι 60,6 ενώ ο μέσος όρος 14ημερου 893,8. Τέλος, στο Δήμο Εορδαίας, ο μέσος όρος κρουσμάτων 7ημέρου ανά 100.000 κατοίκους είναι 59,2, ενώ στο 14ήμερο είναι 721,6. Επίσης, τόσο στο Δήμο Κοζάνης όσο και στο Δήμο Εορδαίας έχουμε αύξηση κρουσμάτων 23,5% και 35% αντίστοιχα, με τον αριθμό κρουσμάτων να διαφοροποιείται σε 432 στην Κοζάνη και 241 στην Εορδαία».

Εμπορικά κέντρα

Σε ερώτηση σχετικά με τα εμπορικά κέντρα, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου απάντησε πως οι ειδικοί αποφάσισαν να επανεξετάσουν την επαναλειτουργία τους σε επόμενη συνεδρίαση, καθώς κρίθηκε πως είναι ακόμη νωρίς. «Άλλο να περιμένεις έξω, στην Ερμού κι άλλο σε ένα κλειστό εμπορικό κέντρο, παρά το ότι είναι ψηλοτάβανα και ως χώροι μεγάλοι», είπε.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Σε επίπεδο σκληρού lockdown μπαίνει ο Δήμος Ήλιδας, thς Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και η Περιφερειακή Ενότητα Κω.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα, κατεβαίνουν στο επίπεδο του «κόκκινου» από το «βαθύ κόκκινο» οι: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα και μέρος της Φθιώτιδας. Επίσης οι δήμοι Μαντουδίου, Ιστιαίας – Αιδηψού, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αστυπάλαιας και ο δήμος Σκιάθου.

Μετακινήσεις εν όψει Πάσχα

Σε ερώτηση για το αν επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενόψει του Πάσχα, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, αποφεύγοντας να δώσει πιο συγκεκριμένη απάντηση.

Τα μισά κρούσματα στην Αττική

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.747 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, με την Αττική να καταγράφει σχεδόν τα μισά κρούσματα, δηλαδή 1.248 τον αριθμό. Η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 379, η Αχαΐα 111 και η Κοζάνη 62 κρούσματα αντιστοίχως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;