menios
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Μένιος Φουρθιώτης - Κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης για μείωση της φρουράς του

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε ο Μαίνανδρος (Μένιος) Φουρθιώτης, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκε η φρούρηση του ιδίου και της κατοικίας του από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, ο Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του δικηγόρου του, Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που του είχαν διατεθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (13.1.2021) διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ωρη βάση και αυστηρή επιτήρηση όλο το 24ωρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή του ραδιοσταθμού Party F.M. 104, της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά», του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON T.V. και του Stoudio Alfa- EPSILON T.V., με περιπολίες της αστυνομίας.

Μεταγενέστερα, την 18η Μαρτίου 2021, με νεώτερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για τον Μένιο Φουρθιώτη. Δηλαδή του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί (αντί των 3) και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους σε 24ωρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021.

Όπως ισχυρίζεται, τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν, καθώς υπήρχε πληθώρα επιθέσεων, τόσο προσωπικών, όσο και στην κατοικία του, αλλά και στους χώρους εργασίας του. Επισημαίνει ότι υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON T.V.. Στη συνέχεια, με την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι τέσσερις αστυνομικοί, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε και η φρούρηση της κατοικίας του.

Ο συνήγορός του, υποστηρίζει ότι η τελευταία, προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., είναι αντίθετη στο άρθρο 20 του Συντάγματος και παράνομη, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοσή της, πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας και παράλληλα εκδόθηκε πριν τη συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης, με την οποία τα μέτρα ασφαλείας είχαν αυξηθεί. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ύπνος
Πόσος ύπνος βοηθά πραγματικά τον οργανισμό να παραμένει νέος
Νέα επιστημονική έρευνα δείχνει ότι τόσο η έλλειψη όσο και η υπερβολική διάρκεια ύπνου μπορεί να επιταχύνουν τη βιολογική γήρανση πολλών σημαντικών...
Πόσος ύπνος βοηθά πραγματικά τον οργανισμό να παραμένει νέος
σκύλος
Γιατί ο σκύλος σας αποφεύγει το μπάνιο; Τα 3 λάθη που τον κάνουν να τρέχει μακριά
Από τις φωνές μέχρι τη λάθος θερμοκρασία του νερού, μικρά λάθη μπορούν να μετατρέψουν το μπάνιο σε μια δυσάρεστη εμπειρία για τον τετράποδο φίλο σας
Γιατί ο σκύλος σας αποφεύγει το μπάνιο; Τα 3 λάθη που τον κάνουν να τρέχει μακριά
Πανελλήνιες (2)
Τα Θέματα Φυσικής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις: Όταν η Εξέταση Απομακρύνεται από το Σχολικό Βιβλίο. Γράμμα στους Θεματοδότες
Η Φυσική των δύο κόσμων: σχολικό βιβλίο και Πανελλαδικές - Μαθητές απέναντι σε θέματα που δεν συνάντησαν ποτέ στο σχολείο
Τα Θέματα Φυσικής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις: Όταν η Εξέταση Απομακρύνεται από το Σχολικό Βιβλίο. Γράμμα στους Θεματοδότες