Δημήτρης Κουφοντίντας: Βγήκε από την Εντατική
Βγήκε από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Βγήκε από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας lamiareport.gr, οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή του γενικά καλή και θα συνεχίσει για όσο διάστημα χρειαστεί τη νοσηλεία του στο θάλαμο - κελί του 1ου ορόφου της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Λαμίας.

 «Η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι σοβαρή»

Πριν από δύο μέρες, οι γιατροί της επιλογής του Θοδωρής Ζδούκος και Κατερίνα Ντουζέπη ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά από 65 μέρες απεργίας πείνας, παρέμενε σοβαρή.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν:

«Μετά τη λήξη της απεργίας πείνας διάρκειας 65 ημερών, έχει ξεκινήσει η σταδιακή και προσεκτικά σχεδιασμένη επανασίτιση του Δημήτρη Κουφοντίνα και έχουν συμπληρωθεί επτά ημέρες αυτής της διαδικασίας.

Έχουμε συνεχή επικοινωνία και συνεχή ενημέρωση από τους συναδέλφους εντατικολόγους, οι οποίοι μας πληροφόρησαν για την ομαλή μέχρι στιγμής πορεία επανασίτισης και την απουσία επιπλοκών μέχρι τώρα, όπως από το καρδιαγγειακό ή το αναπνευστικό, δεδομένου ότι ο απεργός πείνας τοποθετείται στους υψηλού κινδύνου ασθενείς για εμφάνιση συνδρόμου επανασίτισης.

Η κατάσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα σήμερα εξακολουθεί να είναι σοβαρή, αφού λόγω της σημαντικού βαθμού απώλειας μυϊκής μάζας, η κινητοποίησή του είναι δυσχερής και χρειάζεται να υποβαστάζεται για να κάνει λίγα βήματα. Ο κίνδυνος εμφάνισης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι ορατός και λόγω του αποδυναμωμένου ανοσοποιητικού συστήματός του. Η καθημερινή παρακολούθηση ηλεκτρολυτών, ηπατικής και νεφρικής λειτουργίας, παράλληλα με τον υπολογισμό των προσλαμβανόμενων θερμίδων, είναι απαραίτητα για την ομαλή του αποκατάσταση.

Η αποκατάστασή του θα είναι πολύμηνη και χρήζει το ίδιο προσεκτικής διαχείρισης και μετά την έξοδό του από τη ΜΕΘ, ώστε να αποφευχθούν μόνιμες και χρόνιες βλάβες.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν κατά τη διαδικασία επανασίτισης είναι λοιμώξεις, υπόταση, αρρυθμίες, καρδιακή ανεπάρκεια, αναπνευστική ανεπάρκεια, ηλεκτρολυτικές διαταραχές. Είναι ιδιαίτερης σημασίας η γρήγορη κινητοποίησή του και φυσιοθεραπεία, ώστε να μην παραμένει κατακεκλιμένος με τον κίνδυνο θρομβοεμβολικών επεισοδίων.

Οι γιατροί της επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ζδούκος Θόδωρος, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ

Ντουζέπη Κατερίνα, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά