Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δέχτηκε να τού χορηγήσουν ορό ενυδάτωσης, σύμφωνα με τη δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ.
«Συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης», δήλωσε η κα Κούρτοβικ στο lifo.gr για τον απεργό πείνας και δίψας που ζητά να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στις φυλακές Δομοκού
Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα πως ο εντολέας της συναίνεσε να γίνουν «οι απαραίτητες ενέργειες» είπε: «Δεν ξέρω αν απαιτήθηκαν άλλες ενέργειες κι αν έγιναν άλλες ενέργειες».
Το απόγευμα της Παρασκευής πάντως οι δύο γιατροί που επέλεξε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ, Θεόδωρος Ζδούκος και η Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ, Κατερίνα Ντουζέπη, καταγγέλλουν ότι δεν τούς χορηγούνται τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης προκειμένου να επισκεφτούν τον απεργό πείνας και δίψας, ενώ ότι η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Νωρίτερα, σε ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, έγινε γνωστό ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.
Photo: Nikos Libertas / SOOC
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος
Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα
Alfavita Newsroom