Παιδίατρος: Γνωρίζω περί τα 10 νεογέννητα με Covid - Έξαρση στα παιδιά
Παιδίατρος: Έξαρση κορονοϊού σε χαμηλότερες ηλικίες - Τα πέντε στάδια

Για την τραγωδία με το θάνατο 37 ημερών βρέφους από κορονοϊό, μίλησε ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», επισημαίνοντας ότι υπάρχει έξαρση της νόσου σε χαμηλότερες ηλικίες.

Τόνισε πως αυτή τη στιγμή ο ίδιος γνωρίζει περί τις 10 περιπτώσεις παιδιών τα οποία είναι νεογέννητα -έως ενός μηνός, με Covid. Επιπλέον γυναίκα που γεννά σε 3 ημέρες τον ενημέρωσε ότι κόλλησε κορoνοϊό και τελικά θα γεννήσει σε νοσοκομείο Covid αντί για το μαιευτήριο που είχε επιλέξει.

«Αυτό το παιδί θα γεννηθεί με Covid. Αν δεν περάσει καθέτως όπως λέμε, όταν θα το πάρει αγκαλιά η μητέρα του για να το θηλάσει θα μολυνθεί», εξήγησε ο κ. Ανδρέου και επεσήμανε πως σύμφωνα με το αμερικανικό CDC στα 10.000 νεαρά άτομα τα τέσσερα καταλήγουν.

Ο παιδίατρος συμβούλευσε ότι πρέπει έγκαιρα μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων να ζητούν οι ασθενείς βοήθεια εξηγώντας τις πέντε φάσεις της νόσου.

Oι 5 φάσεις

Η πρώτη είναι η ασυμπτωματική, η δεύτερη η ήπια, με κάποιες μυαλγίες και πυρετό, στην τρίτη ξεκινά η προσβολή οργάνων, δηλαδή πνευμονία, η τέταρτη είναι σοβαρή απαιτεί αναπνευστική βοήθεια και η κρίσιμη, το στάδιο όπου ο ασθενής ουσιαστικά μπορεί να καταλήξει.

Συμβούλευσε τους ασθενείς να μην καθυστερούν να μεταβαίνουν στις δομές υγείας το έκτο 24ωρο συμπτωμάτων γιατί ο κόσμος λέει «θα μου περάσει» και η νοσηλεία του ξεκινά την όγδοη ή την δέκατη ημέρα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαλεσκου
Ιωάννα Μαλέσκου για την εμπειρία της ως δασκάλα στα Βορίζια: «Μου έλεγαν κουράγιο και υπομονή»
Η παρουσιάστρια αποκάλυψε άγνωστες πτυχές από τον πρώτο της διορισμό στο Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων
Ιωάννα Μαλέσκου για την εμπειρία της ως δασκάλα στα Βορίζια: «Μου έλεγαν κουράγιο και υπομονή»
ektakto.jpg
Συναγερμός στη λεωφόρο Σχιστού – Άνδρας απειλεί να πέσει από γέφυρα
Άνδρας απειλεί να αυτοκτονήσει από γέφυρα στη λεωφόρο Σχιστού – Επί τόπου αστυνομία, διαπραγματευτής και πυροσβεστική.
Συναγερμός στη λεωφόρο Σχιστού – Άνδρας απειλεί να πέσει από γέφυρα
Σοφία Ζαχαράκη
Σ. Ζαχαράκη: Αναβάθμιση του γηπέδου Ραπτοπούλου - – 812.000 ευρώ μέσω ΕΠΑ 2021–2025
Νέα ένταξη έργου για την αναβάθμιση του γηπέδου Ραπτοπούλου στον Δήμο Αγράφων – 812.000 ευρώ μέσω ΕΠΑ 2021–2025
Σ. Ζαχαράκη: Αναβάθμιση του γηπέδου Ραπτοπούλου - – 812.000 ευρώ μέσω ΕΠΑ 2021–2025