Αμοργός
Ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας της Δ.Ε.Π. Αμοργού

H Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Αμοργού εκφράζει την έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια όλης της αμοργιανής κοινωνίας, για την απόφαση να χαρακτηριστεί και η Αμοργός  κόκκινη περιοχή, τη στιγμή που το νησί μας δεν έχει ούτε ένα κρούσμα.

Μόνο αισθήματα αγανάκτησης προκαλεί το γεγονός ότι κεντρικές αποφάσεις δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τις ιδιαίτερες συνθήκες της νησιωτικότητας που υπογραμμίζονται από το Σύνταγμα.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα κι οι μεγάλες πόλεις. Ελλάδα είναι και κάθε μικρό νησί του Αιγαίου.

 Σημειώνουμε ότι, η Ελλάδα αποτελεί ένα κυρίως νησιωτικό κράτος και είναι η κατ’ εξοχή νησιωτική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόλα αυτά  κανένας κρατικός ή επιστημονικός φορέας δεν έχει ασχοληθεί συστηματικά με την εξέταση των νησιωτικών ιδιαιτεροτήτων και προβλημάτων που έχουν σχέση με την αειφόρο ανάπτυξη αυτού του χώρου. Σε κάθε δύσκολη συνθήκη όπως αυτή που βιώνουμε η ελλειμματική χρόνια προσέγγιση της νησιωτικότητας  μεγεθύνεται.   

Ο επιπρόσθετος, ισοπεδωτικός, παραλογισμός οριζόντιων μέτρων λόγω covid19 σε νησιά όπως η Αμοργό, χωρίς κανένα  ιικό φορτίο, μόνο απαξιωτικός για την ζωή μας και καταστροφικός για το μέλλον των παιδιών κι εν τέλει του τόπου μας είναι.

Η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία της Β/θμιας για άλλη μια φορά, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στα ήδη μαθησιακά κενά εξαιτίας της προηγούμενης τηλεκπαίδευσης.

Σημειώνουμε επίσης ότι πολλές περιοχές του νησιού έχουν αδύνατο ή καθόλου σήμα κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην σύνδεση  μαθητών με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.

Σε ένα νησί επιδημιολογικά καθαρό, η επιβολή οριζόντιων μέτρων είναι προκλητικά  άδικη. Στρέφεται ενάντια στην ψυχική υγεία των παιδιών αλλά κι όλων των κατοίκων, εγκαθιδρύοντας αισθήματα άγχους, θλίψης, ανασφάλειας και φόβου.

Αντί να ανταμείψετε τα παιδιά  και τους κατοίκους της Αμοργού,  για την σοβαρότητα και την ευθύνη που επέδειξαν προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά  στον τόπο τους, αναστέλλεται την κανονικότητα επ’ αόριστον ή για «άλλες δύο εβδομάδες», που κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσουν, δεδομένου ότι μονίμως σε κάθε «δύο κρίσιμες» εβδομάδες που ανακοινώνετε προστίθενται πολλές ακόμη. 

Σήμερα, η τιμωρία στα παιδιά, αμφισβητείται έντονα από τους ειδικούς. Επιπλέον τα παιδιά όταν τιμωρούνται αδίκως φτάνουν στο σημείο να  αδιαφορούν για κάθε κανόνα και πλαίσιο με θλιβερές κοινωνικές συνέπειες. Κανείς δεν μπορεί να σεβαστεί νόμους και μέτρα που συγκρούονται με την λογική. Κανείς δεν μπορεί να τιμωρείται αδίκως. Οι μαθητές της Β/θμιας στην Αμοργό,  δεν μπορούν να τιμωρούνται ως νεοσύλλεκτοι πολίτες με στρατιωτικά καψώνια άλλων εποχών. 

Ζητάμε :

Την επαναλειτουργία όλων των σχολείων μας, με  υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την αυστηροποίηση της μετακίνησης από νομό σε νομό, υποχρεωτικό test και καραντίνα σε όποιο έρχεται στο νησί προς αποφυγή διασποράς του ιού. 

Ο covid19 είναι σαφώς  επικίνδυνος για την υγεία όλων μας.

Ωστόσο εξίσου επικίνδυνο είναι όταν ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγεί, με την φτωχοποίηση της κοινωνίας, με την εγκαθίδρυση του κοινωνικού αυτοματισμού, με την μετατροπή των θεσμικών ευθυνών σε ατομικές ενοχοποιήσεις.

Τέλος, δεδομένου ότι τα σχολεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας  μας, ζητάμε την σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, με λογικά υγειονομικά μέτρα για κάθε μορφή κοινωνικής δραστηριότητας  στην Αμοργό και σε κάθε επιδημιολογικά καθαρή περιοχή.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι επιπτώσεις  παράλογων οριζόντιων μέτρων,  για ένα τόσο αραιοκατοικημένο νησί  και χωρίς κανένα κρούσμα  όπως η Αμοργός,  θα είναι πιο επικίνδυνες και καταστροφικές από τον covid19 και θα μοιάζουν ως ένας ανόητος και φαύλος κύκλος, σαν σταύρωση χωρίς Ανάσταση._

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleia
Απίστευτη και θλιβερή υπόθεση με την κράτηση δύο εκπαιδευτικών στη Ρόδο-Σφοδρές αντιδράσεις
Απίστευτη και θλιβερή υπόθεση στη Ρόδο για την επιμέλεια δύο παιδιών: Συνελήφθησαν και κρατούνται η μητέρα, διευθυντής σχολείου και μία εκπαιδευτικός
Απίστευτη και θλιβερή υπόθεση με την κράτηση δύο εκπαιδευτικών στη Ρόδο-Σφοδρές αντιδράσεις
ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ
Βοήθεια ο καιρός τρελάθηκε! Από σήμερα μέχρι την Κυριακή -Ζέστη, υδροστρόβιλοι, αεροχείμαρροι, χαλάζι, χιόνια!
Το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει φαινόμενα που θα συνοδεύονται από χαλάζι, κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους και θυελλώδεις ανέμους.
Βοήθεια ο καιρός τρελάθηκε! Από σήμερα μέχρι την Κυριακή -Ζέστη, υδροστρόβιλοι, αεροχείμαρροι, χαλάζι, χιόνια!
ξυλοδαρμοσ
Αναμορφωτικά μέτρα σε δύο ανήλικους που λήστεψαν εκπαιδευτικό έξω από το σχολείο
Ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειάς τους σε επιμελητή ανηλίκων, υποχρεωτική παρακολούθηση προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης και παροχή κοινωφελούς...
Αναμορφωτικά μέτρα σε δύο ανήλικους που λήστεψαν εκπαιδευτικό έξω από το σχολείο
καθηγητης γενέθλια
Μαθητές συγκίνησαν τον καθηγητή τους με την έκπληξη γενεθλίων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ειδήσεις που διαβάζουμε από σχολεία και μαθητές, έχουν να κάνουν με βία, ξύλο, επεισόδια και bullying. Αυτή...

Μαθητές συγκίνησαν τον καθηγητή τους με την έκπληξη γενεθλίων