Εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο δικηγόρος Ιωάννης Βλάχος και ο πρέοδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας επιβεβαίωσαν την ύπαρξη νέων καταγγελιών σε βάρος του Δημήτρη Λιγναδη

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση Λιγνάδη, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες και οι υποθέσεις που θα εξετάσει η δικαιοσύνη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας επιβεβαίωσε την ύπαρξη νέων καταγγελιών. 

Σημείωσε πως ήδη παραδόθηκε στην Εισαγγελία φάκελος που είχε συντάξει το ΣΕΗ, ενώ δήλωσε έκπληξη για την επί προσωπικού επίθεση από την πλευρά του κατηγορούμενου προς το πρόσωπό του.

Τόνισε πως η θέση του προέδρου του σωματείου, καθώς και το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ, αποδόθηκαν αξιοκρατικά και με εκλογές, ενώ απέδωσε τις επιθέσεις σε μια προσπάθεια να μετατοπιστεί η κοινή γνώμη. Άλλωστε, σημείωσε, οι αρχικές καταγγελίες για τη δράση του Δ. Λιγνάδη δεν έγιναν μέσω του σωματείου, το οποίο έγινε εκ των υστέρων δέκτης αναφορών.

Ξεκαθάρισε, δε, πως οι καταγγελίες που κατατίθενται στο σωματείο γίνονται ανώνυμα και σε καθεστώς πλήρους εχεμύθειας. 

Νέα στοιχεία στις αρχές της εβδομάδας

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθούν νέα στοιχεία με καταγγελίες εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος Ιωάννης Βλάχος.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την πλευρά Κούγια - Λιγνάδη για μια προσπάθεια η δίκη να μετατραπεί σε show, ωστόσο σημείωσε πως η δικαιοσύνη δικάζει με ψυχραιμία.

Ευκαιρία για κάθαρση στον χώρο του θεάτρου

Τέλος, ο Σπ. Μπιμπίλας χαρακτήρισε τη συνθήκη που βιώνουμε ως ευκαιρία για κάθαρση στον χώρο του θεάτρου.

Κάλεσε τους ηθοποιούς να προχωρήσουν σε καταγγελίες, ενώ ανακοίνωσε πως το σωματείο θα πρωτοστατήσει στη σύνταξη κώδικα δεοντολογίας, ώστε φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους.

Σημείωσε, δε, πως οι ηθοποιοί έγιναν αντικείμενα εκμετάλλευσης, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας, με αποτέλεσμα να υψωθεί για χρόνια ένα «τείχος σιωπής».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
Λέξεις σπάνιες αλλά εύστοχες: "πελιδνός", "ρέκτης" και "σόλοικος"
Η ελληνική γλώσσα είναι γεμάτη λέξεις που, αν και δεν χρησιμοποιούνται συχνά στην καθημερινότητα, παραμένουν ιδιαίτερα εκφραστικές και ακριβείς.
Λέξεις σπάνιες αλλά εύστοχες: "πελιδνός", "ρέκτης" και "σόλοικος"
Ηλιούπολη
Να σώσουμε τα παιδιά!
Αντιλαμβανόμαστε πως τα δύο κορίτσια δεν εκπροσωπούν μια «μειοψηφία», μια «ειδική κατηγορία». «Άριστη» η μια, «πολύ καλή» η άλλη, λένε συνάδελφοι από...
Να σώσουμε τα παιδιά!