Εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη - Έρχονται νέες καταγγελίες
Ο δικηγόρος Ιωάννης Βλάχος και ο πρέοδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας επιβεβαίωσαν την ύπαρξη νέων καταγγελιών σε βάρος του Δημήτρη Λιγναδη

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση Λιγνάδη, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες και οι υποθέσεις που θα εξετάσει η δικαιοσύνη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας επιβεβαίωσε την ύπαρξη νέων καταγγελιών. 

Σημείωσε πως ήδη παραδόθηκε στην Εισαγγελία φάκελος που είχε συντάξει το ΣΕΗ, ενώ δήλωσε έκπληξη για την επί προσωπικού επίθεση από την πλευρά του κατηγορούμενου προς το πρόσωπό του.

Τόνισε πως η θέση του προέδρου του σωματείου, καθώς και το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ, αποδόθηκαν αξιοκρατικά και με εκλογές, ενώ απέδωσε τις επιθέσεις σε μια προσπάθεια να μετατοπιστεί η κοινή γνώμη. Άλλωστε, σημείωσε, οι αρχικές καταγγελίες για τη δράση του Δ. Λιγνάδη δεν έγιναν μέσω του σωματείου, το οποίο έγινε εκ των υστέρων δέκτης αναφορών.

Ξεκαθάρισε, δε, πως οι καταγγελίες που κατατίθενται στο σωματείο γίνονται ανώνυμα και σε καθεστώς πλήρους εχεμύθειας. 

Νέα στοιχεία στις αρχές της εβδομάδας

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθούν νέα στοιχεία με καταγγελίες εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος Ιωάννης Βλάχος.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την πλευρά Κούγια - Λιγνάδη για μια προσπάθεια η δίκη να μετατραπεί σε show, ωστόσο σημείωσε πως η δικαιοσύνη δικάζει με ψυχραιμία.

Ευκαιρία για κάθαρση στον χώρο του θεάτρου

Τέλος, ο Σπ. Μπιμπίλας χαρακτήρισε τη συνθήκη που βιώνουμε ως ευκαιρία για κάθαρση στον χώρο του θεάτρου.

Κάλεσε τους ηθοποιούς να προχωρήσουν σε καταγγελίες, ενώ ανακοίνωσε πως το σωματείο θα πρωτοστατήσει στη σύνταξη κώδικα δεοντολογίας, ώστε φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους.

Σημείωσε, δε, πως οι ηθοποιοί έγιναν αντικείμενα εκμετάλλευσης, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας, με αποτέλεσμα να υψωθεί για χρόνια ένα «τείχος σιωπής».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Βίντεο: Η μυστηριώδης παραλία κοντά στην Αθήνα που «απέδρασε» από το Ιόνιο

Το Crash Test των self tests, η ατομική ευθύνη και οι «κερκόπορτες»

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

44.097 προσλήψεις αναπληρωτών φέτος - Αναλυτικοί πίνακες
44.097 προσλήψεις αναπληρωτών φέτος - Αναλυτικοί πίνακες
Ενημέρωση από τον Νεκτάριο Κορδή σχετικά με την κατανομή των προσλήψεων αναπληρωτών την τρέχουσα σχολική χρονιά- οργανικά κενά μεταθέσεων 2021
44.097 προσλήψεις αναπληρωτών φέτος - Αναλυτικοί πίνακες
Self test - Σχολεία: Οδηγίες σε περίπτωση δυσκολίας με το ΑΜΚΑ
Self test - Σχολεία: Οδηγίες σε περίπτωση δυσκολίας με το ΑΜΚΑ
Δυνατότητα επίσκεψης σε δομές από λίστα που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ
Self test - Σχολεία: Οδηγίες σε περίπτωση δυσκολίας με το ΑΜΚΑ