lignadis
Στην ανακρίτρια σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης για νέα προθεσμία - Νέες καταγγελίες σε βάρος του - Κούγιας: Ο Λιγνάδης Θα αθωωθεί και θα πάρει αποζημιώσεις

Το κατώφλι της ανακρίτριας αναμένεται να περάσει σήμερα ο κατηγορούμενος για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας Δημήτρης Λιγνάδης μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε για την απολογία του. Ο γνωστός σκηνοθέτης αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος χθες δια του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, σκοπεύει να μεταβεί αυτοβούλως στο ανακριτικό γραφείο για να ζητήσει και νέα προθεσμία ώστε να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης τελεί υπό κράτηση από την Κυριακή μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του.

Η διαδικασία ενώπιον των δικαστικών αρχών πλέον εκκίνησε για τον καλλιτέχνη ο οποίος αφού απολογηθεί για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή θα αναμένει την απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα που θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πράξεων και δράσης αν θα οδηγηθεί ή όχι στην φυλακή ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Νέες καταγγελίες σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη

Την ίδια ώρα, νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη. Συγκεκριμένα, φοιτήτρια καταγγέλλει χυδαία συμπεριφορά μέσα σε αίθουσα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο.

Τα όσα αφηγείται η πρώην φοιτήτρια συνέβησαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2004-2005. Ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε για να διδάξει για ένα εξάμηνο στο συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε, καθώς μετά από τέσσερις μήνες το πανεπιστήμιο διέκοψε τη συνεργασία μαζί του.

Η μαρτυρία έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα καταγγελλόμενα φέρονται να συνέβησαν σε δημόσιο πανεπιστήμιο και όχι σε θεατρική σχολή ή εν κρυπτώ, όπως είχε γίνει γνωστό έως τώρα.

«Έχω στείλει μια καταγγελία στο ΣΕΗ για ένα από τα πρώτα περιστατικά. Αν με καλέσουν, θα πάω να καταθέσω. Ήταν μία μέρα που είχαμε μάθημα μαζί του και πήγαμε να καθίσουμε κανονικά στην αίθουσα. Εγώ, δυστυχώς, κάθισα στην πρώτη σειρά και λίγο διαγώνια από την έδρα, οπότε τον έβλεπα από τη μέση και κάτω που είχε γυμνό το σημείο του σώματος του αυτό και αυνανιζόταν. Αυτός με είδε που ξαφνιάστηκα και γελούσε με ένα μειδίαμα, συνεχίζοντας αυτό που έκανε. Μετά τελείωσε, κουμπώθηκε και σηκώθηκε να συνεχίσει το μάθημα. Το συγκεκριμένο το κατήγγειλα στο ΣΕΗ. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό», επισημαίνει μεταξύ άλλων η φοιτήτρια.

Επιπλέον, ένας νεαρός Αιγύπτιος που ζει χρόνια στην Ελλάδα καταγγέλλει την κακοποίησή του.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν οι γονείς του έμαθαν κάποια πράγματα για εκείνον και τον αντιμετώπισαν με πολύ άσχημο τρόπο. Βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του Λιγνάδη, αφού δεν είχε που αλλού να πάει, ωστόσο επειδή έβλεπε και άλλα ανήλικα να μπαινοβγαίνουν και αυτός είναι και ο λόγος που πήρε την απόφαση να σταματήσει την «παρέα» μαζί του.

Περιγράφοντας πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον γνωστό σκηνοθέτη, ο 17χρονος τότε άνδρας, είπε πως πήγαν οι δυο τους σε ένα ξενοδοχείο στην Επίδαυρο και εκείνος ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι φορώντας μόνο ένα σορτσάκι και το εσώρουχό του.

«Εκείνος ξαφνικά με ακινητοποίησε. Με τα χέρια του κρατούσε δυνατά τα πόδια μου. ήταν χειροδύναμος. Δεν μπορούσα να αντιδράσω, ούτε να αντισταθώ και με κακοποίησε», είπε χαρακτηριστικά ο 23χρονος σήμερα νεαρός.

Κούγιας: Ο Λιγνάδης θα αθωωθεί και θα πάρει αποζημιώσεις

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, προέβη σε προκλητικές δηλώσεις για την υπόθεση και για τα θύματα.

Ο ποινικολόγος τόνισε ότι ο πελάτης του θα αθωωθεί, ενώ επιτέθηκε στους καταγγέλλοντες μιλώντας για «ακραίους ομοφυλόφιλους». Μάλιστα, ο συνήγορος του γνωστού σκηνοθέτη αναφέρει ότι ο εντολέας του θα πάρει μάλιστα αποζημιώσεις από τα μέσα ενημέρωσης για τον διασυρμό της προσωπικότητας και κακοποίηση του τεκμηρίου της αθωότητάς του.

«Παίρνω αντίγραφα σήμερα και αντί για 41 καταθέσεις που να τον κατονόμαζαν για παιδεραστίες, βρίσκω μια δικογραφία με 5 σελίδες! Την κατάθεση μιας κυρίας που δηλώνει αθεράπευτα ερωτευμένη, που λέει ότι απατούσε τον σύντροφό της με τον Λιγνάδη… Και αυτή είναι σημαντική μάρτυς. Και 2 ομοφυλόφιλοι ακραίοι» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κούγιας, κατηγορώντας ακόμα και την εισαγγελία για το γεγονός πως ασκήθηκαν διώξεις και βγήκε ένταλμα σύλληψης για τον πελάτη του, χωρίς αυτός να έχει ακόμα κληθεί να πει την άποψή του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα