κορονοϊός, μετάλλαξη
Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο στο Περιστέρι μετά τον εντοπισμό 32 κρουσμάτων. Έως τώρα 18 φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς, αλλά η διεύθυνση της δομής δεν ενημέρωσε τους συγγενείς των τροφίμων

Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο στο Περιστέρι μετά τον εντοπισμό 32 κρουσμάτων. Έως τώρα 18 φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς, αλλά η διεύθυνση της δομής δεν ενημέρωσε τους συγγενείς των τροφίμων.

Την ίδια ώρα μιλώντας στο Mega, ο κ. Γαλάτης προχώρησε σε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο αδερφός του ζούσε στο γηροκομείο μαζί με τη μητέρα τους, και ήταν 69 ετών. Ωστόσο όπως λέει κατέληξε πριν λίγες ημέρες από κορονοϊό αλλά το Γηροκομείο δεν έκανε όσα όφειλε μετά τον θάνατό του. Παρόλα αυτά, παραδέχεται ότι κανένας από τους δύο συγγενείς του δεν είχε εμβολιαστεί κατόπιν δικής του απόφασης.

«Στις 13 Φεβρουαρίου με πήρε η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου και μου είπε ότι ο αδερφός μου δεν είναι καλά και θα τον στείλει στο νοσοκομείο "Αττικό". Μου είπε να μην πάω γιατί λόγω κορονοϊού απαγορεύεται το επισκεπτήριο. Επειδή είμαι νοσηλευτής με έζωσαν τα φίδια. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, έμαθα ότι ο αδερφός μου έφθασε νεκρός εκεί με ανακοπή. Του έκαναν τεστ ράπιντ που βγήκε θετικό, ενώ θα του έκαναν και μοριακό τεστ» σημείωσε ο Παναγιώτης Γαλάτης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, έχει δύο μέρες να μάθει νέα για την υγεία της μητέρας του. «Ήρθα το πρωί για να μάθω αν η μητέρα μου είναι στα άτομα που έμειναν στη δομή ή έφυγαν» σημείωσε. Παράλληλα έκανε λόγο για απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής στο συγκεκριμένο γηροκομείο, καθώς παλαιότερα είχε γεμίσει ψώρα, ενώ όπως είπε, πολλοί υπάλληλοι του δουλεύουν παράνομα.

Όπως είπε ωστόσο ο καταγγέλλων, ο αδελφός και η μητέρα του δεν είχαν εμβολιαστεί, καθώς ο ίδιος δεν το επέτρεψε ο ίδιος με γραπτή υπεύθυνη δήλωσή του. «Λίαν αλλεργική η μητέρα μου. Φοβόμουν να εμβολιαστεί. Αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι».

Μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1 είπε ότι ως νοσηλευτής έκρινε ότι δεν έπρεπε να εμβολιαστούν καθώς όπως είπε είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια