χιόνια αλυσίδες κακοκαιρία
Χιόνι πέφτει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα, με το χιόνι και το τσουχτερό κρύο που έφερε η «Μήδεια» από το πρωί του Σαββάτου σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Πτολεμαϊδα, στην Βέροια, στην Καβάλα, την Κατερίνη, καθώς και στον Πολύγυρο και άλλες περιοχές της Χαλκιδικής. Το χιόνι πέφτει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, λόγω χιονόπτωσης είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής σημεία:

Στην Ημαθία, από το 87ο έως το 98ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στα οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου & 3-5 Πηγάδια, από το 2 χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας - Αρκοχωρίου, από το 3 χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας - Ροδοχωρίου.

Στο νόμο Πέλλας, στα οδικά δίκτυα προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).

Στην Πιερία, από το 34 έως το 44 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης - Ελασσόνας.

Στην Χαλκιδική, από το 70 έως το 85 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη).

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό και σε όλο το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής.

Δυτική Μακεδονία

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας διαμορφώνεται ως εξής: 

Από τις 13.00 ώρα του Σαββάτου (13-02-2021) ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας: από το 120,8  χλμ. (Α/Κ ΠΑΝΑΓΙΑΣ) έως 181,1 χλμ. (Α/Κ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ) του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Καστοριάς, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων από το 18ο έως 28ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και από το 36ο έως 40ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης).

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής, καθώς και σε όλο το Εθνικό και υπόλοιπο Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Κοζάνης, από τις 13.00 ώρα του Σαββάτου (13-02-2021) ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας: από το 181,1ο χλμ. ΑΚ Ανατολικής Σιάτιστας έως 227,0ο χλμ. ΑΚ Πολυμύλου, από το 0,0 χλμ ΑΚ (Δυτικής Σιάτιστας) έως 17,5 χλμ ΑΚ 02 Αλιάκμονα και από το 51,0  χλμ Εθνικής Οδού Κοζάνης- Λάρισας (όρια με Π.Ε Λάρισας).

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία Οδό και στον κάθετο άξονα Α-29 Κοζάνης-Καστοριάς διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στο νομό Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων.

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα όλο το διάστημα εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στη σειρά
Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Voucher 800 ευρώ ανά μήνα - Ξεκινούν οι αιτήσεις, πώς θα το πάρετε
Ξεκινούν οι αιτήσεις για γονείς και φορείς – Οδηγίες, προθεσμίες και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πρόγραμμα Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης
Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Voucher 800 ευρώ ανά μήνα - Ξεκινούν οι αιτήσεις, πώς θα το πάρετε
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών με πανό
Διώξεις εκπαιδευτικών και νέο Πειθαρχικό: Κινητοποιήσεις την Κυριακή 19/10 στο ΑΠΘ – Συγκέντρωση Πέμπτη 16/10 στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης
Οι ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ αντιδρούν μαζικά στις διώξεις εκπαιδευτικών και το νέο πειθαρχικό – Όλες οι λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις
Διώξεις εκπαιδευτικών και νέο Πειθαρχικό: Κινητοποιήσεις την Κυριακή 19/10 στο ΑΠΘ – Συγκέντρωση Πέμπτη 16/10 στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης
Σαμαράς, Μητσοτάκης, Τσίπρας σε κολάζ
Δημοσκόπηση-βόμβα: Στάσιμη η ΝΔ, σε άνοδο το ΠΑΣΟΚ - Τι δείχνουν οι κινήσεις Τσίπρα και Σαμαρά
Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά – Ο διχασμός στην...
Δημοσκόπηση-βόμβα: Στάσιμη η ΝΔ, σε άνοδο το ΠΑΣΟΚ - Τι δείχνουν οι κινήσεις Τσίπρα και Σαμαρά
βιβλιο
Παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Φιλίππου: «Ο νόμος έχει τη δική του ιστορία. Ίδρυση του Πανεπιστημίου Κύπρου»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 19:00
Παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Φιλίππου: «Ο νόμος έχει τη δική του ιστορία. Ίδρυση του Πανεπιστημίου Κύπρου»