Lockdown - Θεοφάνεια: Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται
Lockdown: Κλειστά σχολεία και καταστήματα στην Αττική εισηγούνται οι Λοιμωξιολόγοι, σύμφωνα με πληροφορίες

Lockdown στην Αττική, τύπου Μαρτίου, με κλειστά σχολεία και καταστήματα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι στην κυβέρνηση.

 Με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων και την αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως η επιτροπή των ειδικών, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε την εφαρμογή αυστηρότερου lockdown στην Αττική.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα αυστηρότερα μέτρα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σχολεία και λιανεμπόριο. 

Η ανησυχητική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας οδήγησε σε νέα έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιόλογων, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νϊκου Χαρδαλιά, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρή Λιβάνιου, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιου για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκη Σκέρτσου και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη.

Κεραμέως για σχολεία: Το ευκολότερο θα ήταν να κλείσουν όλα

Δεδομένων των συνθηκών, η εκπαιδευτική διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης στην Αττική, όπως συμβαίνει ήδη σε ορισμένες περιοχές της χώρας με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Πάτρα.

Εν αναμονή των νέων μέτρων, υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως οι αποφάσεις για το άνοιγμα ή το κλείσιμο των σχολείων εξαρτώνται από δύο παράγοντες: «Ο πρώτος είναι το πώς θα προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, ο δεύτερος είναι το πώς θα συνεχίσουμε όσο απρόσκοπτα γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία» εξήγησε, σημειώνοντας πως «ευκολότερο θα ήταν να κλείσουν όλα τα σχολεία μέχρι το τέλος της πανδημίας».

Η Νίκη Κεραμέως προσέθεσε πως «τα παιδιά όμως ανήκουν στα σχολεία, είναι ο φυσικός τους χώρος. Βεβαίως όμως θα κληθούμε να λάβουμε αποφάσεις όπου κλείνουν σχολεία και ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών, παρακολουθούμε βήμα-βήμα», 

Εισήγηση Κικίλια για καθολικό lockdown στην Αττική

katastimata.jpg


Άλλωστε ήδη από το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε πως θα εισηγηθεί σκληρό lockdown για την Αττική, εκφράζοντας την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας. Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ο υπουργός ανέλυσε τους αριθμούς νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, αλλά και κλίνες ΜΕΘ, τονίζοντας πως το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

Ειδικότερα, ενημέρωσε πως η πληρότητα στις κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην εν λόγω Περιφέρεια ανέρχεται πλέον στο 70%.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα» είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι και ένα νέο στοιχείο.

«Την περίοδο 24/1-30/1 είχαμε σημαντική αύξηση κατά 11% στο ποσοστό των κρουσμάτων με ηλικιακό εύρος 0-9 ετών. 435 θετικά παιδιά στα 6.676 κρούσματα, έναντι 297 στα 5.059 την προηγούμενη περίοδο», τόνισε χαρακτηριστικά.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα