kontozamanis
Κορονοϊος: Με απαράδεκτο τρόπο ο Κοντοζαμάνης επιχείρησε να ενοχοποιήσει τους γιατρούς για τους θανάτους που καταγράφονται εκτός ΜΕΘ καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών - Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Με απαράδεκτο τρόπο ο κ. Κοντοζαμάνης επιχείρησε να ενοχοποιήσει τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων για τους θανάτους από Covid-19 που καταγράφονται εκτός ΜΕΘ, τονίζει σε επιστολή της, η οποία κοινοποιείται και στο υπουργείο Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Υπνεθυμίζεται ότι Βασίλης Κοντοζαμάνης σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν αναγνωρίζει πως το σύστημα Υγείας ξεπέρασε σε πολλές περιπτώσεις τα όριά του. Θεωρεί πως ΜΕΘ υπάρχουν και αφήνει να εννοηθεί πως η ευθύνη για το εάν θα εισαχθούν ασθενείς σε αυτές ανήκει τον ιατρικό κόσμο, ο οποίος - με ανεπαρκή μέσα - δίνει ηρωική μάχη σε κλινικές και ΜΕΘ CoViD-19.

«Και αυτό προφανώς για να αποσείσει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για την εκτίναξη στην χώρα μας της θνητότητας από Covid-19 το τραγικό δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 ιδιαίτερα στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Το γεγονός ότι το «επιχείρημα» αναπαράγεται και από άλλους υπουργούς της κυβέρνησης που επικαλούνται τον κ. Κοντοζαμάνη είναι απόδειξη πως δεν ήταν μια  φραστική αστοχία», προσθέτει η ΟΕΝΓΕ.

«Στην επίσημη τηλεοπτική ενημέρωση για την επιδημία στις 8/1 ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αντί να απολογηθεί για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών  στις ΜΕΘ, στις πτέρυγες νοσηλείας και στα ΤΕΠ, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, επέλεξε να  στοχοποιήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς, λέγοντας ότι ‘οι θεράποντες γιατροί αποφασίζουν αν κάποιος ασθενής  θα νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  ή όχι’», υποστηρίζει η ΟΕΝΓΕ. 
«Μετά τον ‘ανεύθυνο λαό’ που δεν τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας, στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκαν οι άλλοτε ‘ήρωες’ γιατροί», επισημαίνει. 

«Η μεθόδευση αυτή αποτελεί πραγματικό θράσος από μια κυβέρνηση που από τον περασμένο Φεβρουάριο ως και σήμερα έχει αγνοήσει προκλητικά όλα τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης.

Ως εδώ. Δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για την αποψίλωση του δημόσιου συστήματος υγείας, για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό, για την διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης», τονίζει η ΟΕΝΓΕ. 

«Τα ψέματα τελείωσαν. Ένοχοι για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού είστε εσείς και οι προκάτοχοί σας. Γιατί λογαριάζετε τις ανάγκες μας σαν «κόστος που πρέπει να εξορθολογιστεί», τα δικαιώματα μας σαν καύσιμη ύλη για την περιβόητη ανάπτυξη σας. Σπείρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες», καταλήγει. 

Β. Κοντοζαμάνης: Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου

Για παραποίηση των λεγομένων του αλλά και ψεύδη μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφερόμενος στον σάλο που έχει δημιουργηθεί στον ιατρικό και πολιτικό χώρο τις τελευταίες ημέρες, από μια δήλωσή του περί ευθυνών των ιατρών για του θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ. 

Ο κ. Κοντοζαμάνης, μιλώντας πριν από λίγη ώρα στο  ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε ότι ουδέποτε αναφέρθηκε σε ευθύνες ιατρών. «Πρόκειται για παραποίηση και ψεύδη και είναι ανυπόστατα και λυπάμαι  που κάποιοι το αναπαράγουν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι γιατροί όλο αυτό το διάστημα δίνουν μάχη και είναι στην πρώτη γραμμή. 

«Πιστεύω ότι υπήρξε μια παρεξήγηση από έναν τίτλο που αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανα χωρίς να γίνεται σαφής αναφορά», εξήγησε.  

Αναφορικά με την πανδημία, υπογράμμισε ότι  το ΕΣΥ άντεξε εφόσον παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Τόνισε δε ότι προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο τρίτου κύματος με 7000 προσλήψεις επικουρικών που προκηρύχθηκαν και την επέκταση των κλινών ΜΕΘ. Επανέλαβε επίσης ότι κανένας ασθενής δεν έμεινε χωρίς φροντίδα. 

Ωστόσο, είπε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας, διότι δεν έχουν φανεί ακόμη τα αποτελέσματα των εορτών. 

Όσον αφορά τα εμβόλια, απέρριψε τα όσα ακούγονται περί συμφωνίας Γερμανίας και Κύπρου με άλλα κράτη εκτός ΕΕ για τη χορήγηση εμβολίων, ενώ σχετικά με  την πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για παραγωγή εμβολίου στην Ελλάδα, ο κ . Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι η παραγωγή του εμβολίου δεν είναι μια εύκολη διαδικασία καθώς θα χρειαστούν σημαντικές επενδύσεις σε πρώτη ύλη.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Για αυθαιρεσία και υπονόμευση εργασιακών δικαιωμάτων καταγγέλλεται ο διευθυντής του 43ου Γυμνασίου Αθήνας
Ώρες διδασκαλίας είναι αυτές που παρέχονται εντός της τάξης και αν υπερβαίνουν το διδακτικό ωράριο κάθε εκπαιδευτικού, αμείβονται επιπλέον ως...
Για αυθαιρεσία και υπονόμευση εργασιακών δικαιωμάτων καταγγέλλεται ο διευθυντής του 43ου Γυμνασίου Αθήνας
forologia.jpg
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή τους - Όλες οι αλλαγές
Ανοίγει το τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Οι δύο βασικές καινοτομίες
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή τους - Όλες οι αλλαγές