Δωρεάν rapid test: Που γίνονται έλεγχοι σήμερα, 4 Ιανουαρίου
Τα νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού έφτασαν στην Ελλάδα από το Ντουμπάι και τη Μεγάλη Βρετανία

Τέσσερα νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού βρέθηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV.

Πρόκειται για μία γυναίκα που έφτασε από το Ντουμπάι και τα υπόλοιπα τρία εντοπίστηκαν σε ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία. Πλέον, συνολικά, τα κρούσματα της μετάλλαξης στη χώρα μας ανέρχονται σε οκτώ.

Παράλληλα, η Pfizer δημοσίευσε αποτελέσματα εργαστηριακής της μελέτης, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο που κατασκεύασε μαζί με την BioNTech είναι αποτελεσματικό έναντι και της μετάλλαξης στις νέες παραλλαγές του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική και έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. 

Η έρευνα, που δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη από ομοτίμους της Pfizer και επιστημόνων του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Τέξας δείχνει ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση του ιού με τη γνωστή ως N501Y μετάλλαξη της πρωτεΐνης ακίδα.

Η μετάλλαξη ενδέχεται να ευθύνεται για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του ιού ενώ υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μπορούσε επίσης να επιτρέπει στον ιό να αποφεύγει την εξουδετέρωσή του από τα αντισώματα που προκαλεί το εμβόλιο, επισήμανε ο Φιλ Ντόρμιτζερ, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της Pfizer για τα εμβόλια.

Οργανώνουν μεγάλο ελληνικό πάρτι στο Ντουμπάι

Παρά την διάδοση κρουσμάτων σε ταξιδιώτες στο Ντουμπάι, τα κοσμικά πάρτι συνεχίζονται στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται, γίνονται πυρετώδεις ετοιμασίες για νέο πάρτι με Έλληνες celebrities, παρά τις αντιδράσεις για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς στο Nammos του Ντουμπάι.

Η γνωστή Ελληνίδα DJ Άντζελα Παντελή, που εργάζεται στο Ντουμπάι, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «On Time» είπε ότι ετοιμάζεται πυρετωδώς για θεματικό ελληνικό πάρτι, που θα πραγματοποιηθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο στις 15 Ιανουαρίου.

«Ήρθα στο Ντουμπάι στις 20 Δεκεμβρίου για τα εορταστικά events που είχα προγραμματίσει. Μάλιστα, έχουμε Big Greek Party (ένα μεγάλο ελληνικό πάρτι) στις 15 Ιανουαρίου στο Millenium Hotel όπου θα παίξω μουσική. Στη Νέα Υόρκη, η κατάσταση λόγω έξαρσης του Covid-19 είναι τραγική, οι δουλειές ανύπαρκτες, το μέλλον αβέβαιο. Και βέβαια, αφού είμαι στο Ντουμπάι, πάω και στην παραλία», τόνισε η DJ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα