Δωρεάν rapid test: Σε ποιες περιοχές βρίσκονται σήμερα 8/1
Σε Ασπρόπυργο, Θεσσαλονίκη και πέντε ακόμα περιοχές σε όλη την χώρα διενεργούνται και σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, δωρεάν τεστ κορονοϊού (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) πραγματοποιούνται σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, από ειδικά κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ΕΟΔΥ σε περιοχές όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα τεστ θα πραγματοποιηθούν σε Ασπρόπυργο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ιωάννινα, Κρήτη, Σκιάθο και Γρεβενά.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αρνητικά ή θετικά αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες ενώ η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Συγκεκριμένα, με τη διαδικασία drive through οι πολίτες θα δίνουν δείγμα άμεσα χωρίς να χρειάζεται να εξέλθουν από το όχημά τους. Στα οχήματα δεν μπορούν να επιβαίνουν πάνω από τρία άτομα, όλα με μάσκες, ακόμα και αν ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας καθώς και αριθμό κινητού τηλεφώνου ώστε να τους αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Υπενθυμίζουμε ότι όποιος επιθυμεί να κάνει δωρεάν τεστ κορονοϊού πρέπει να στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033 (επίσκεψη σε ιατρό).

Ασπρόπυργος

Στον Ασπρόπυργο διενεργούνται σήμερα και αύριο δωρεάν τεστ κορονοϊού. Τα σημεία ελέγχου είναι:

  • Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021 στην περιοχή Γερμανικά, επί της οδού Νίκης από τις 10:00 έως τις 15:00.
  • Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021 στην περιοχή Γκορυτσά, επί της οδού Γενοκτονίας από τις 10:00 έως τις 15:00.

Για κάθε περαιτέρω ενημέρωση ή διευκρίνιση οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2132006542, 2132006514, 2132006409, 2132006410 και στο Κέντρο Αναφοράς Ευπαθών Ομάδων στο τηλέφωνο 2105575596.

Yπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ασπροπύργου είναι μία «κόκκινη» περιοχή όπου εφαρμόζονται πιο σκληρά μέτρα και ο περιορισμός των μετακινήσεων ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί.

Θεσσαλονίκη

Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης , σήμερα Παρασκευή 8 /01/2021, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην περιοχή του Φοίνικα και στο ύψος του ΚΑΠΗ (Εθνικής Αντιστάσεως & Άρεως 1), από τις 10.00 έως 15:00 και θα πραγματοποιεί δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, μέσω της δράσης Drive-through στους πολίτες.

Αρναία Χαλκιδικής

Ιατρείο Covid και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για τη διενέργεια rapid tests, βρίσκεται σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας Χαλκιδικής από τις 10:00 το πρωί ως τις 13:00 μετά το μεσημέρι

Ιωάννινα

Σήμερα Παρασκευή (8 Ιανουαρίου) στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων (στο ρεύμα ανόδου έξω από το Διοικητήριο της Περιφέρειας) θα διενεργηθεί δωρεάν έλεγχος «μέσα από το αυτοκίνητο» κατά τις ώρες 9.00 π.μ.- 2 μ.μ.. Επισημαίνεται ότι η διενέργεια των ελέγχων θα γίνει ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών.

Επίσης ανακοινώνεται ότι παρατείνεται επ΄ αόριστο η λήψη δειγμάτων από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Ο έλεγχος είναι δωρεάν και μπορούν να προσέρχονται όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες που το επιθυμούν, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί ενόψει της έναρξης των μαθημάτων. Λήψεις δειγμάτων θα γίνονται καθημερινά (και την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιανουάριου) κατά τις ώρες 8.30 π.μ. έως 3 μ.μ..

Κρήτη - Μοίρες Ηρακλείου

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από αυτοκίνητο (drive through) θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 08/01/2021 από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις Μοίρες Ηρακλείου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στην πλατεία 25ης Μαρτίου μπροστά στο Δημαρχείο, από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ.

Σκιάθος

Ο Δήμος Σκιάθου, ενημερώνει τους κατοίκους του νησιού, πως σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 και από ώρα 09:00 έως 12:00 θα πραγματοποιούνται δωρεάν Rapid Tests στους πολίτες, στο τέρμα Παπαδιαμάντη, Γυμνάσιο-Λύκειο Σκιάθου.

Γρεβενά

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) πραγματοποιεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στην πόλη των Γρεβενών, σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 από τις 09:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Η διενέργεια των τεστ θα διεξαχθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης και πιο συγκεκριμένα εντός ισόγειου καταστήματος του Δημαρχείου Γρεβενών επί της οδού K.Ταλιαδούρη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα