Αυξάνονται επίδομα παιδιού & ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα;
Αύξηση στα κοινωνικά επιδόματα προανήγγειλε ο νέος υπουργός Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη κατά την παραλαβή των νέων καθηκόντων του

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, η τελετή παράδοσης και παραλαβής των καθηκόντων από τον μέχρι πρότινος Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση προς το νέο Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία των υπόλοιπων υφυπουργών Πάνου Τσακλόγλου, Μαρίας Συρεγγέλα και Δόμνας Μιχαηλίδου.

Κατά την παραλαβή ο νέος υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, ως προς τους στόχους και τις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας, οι οποίες είναι η υιοθέτηση πολιτικών που θα κινητροδοτούν την ανάπτυξη, αλλά την ίδια στιγμή θα υιοθετούν τα πιο σύγχρονα μέτρα κοινωνικής προστασίας. 

Ο ίδιος δήλωσε: «Στόχος είναι να βρεθούμε, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, δίπλα στον άνθρωπο».

Αυξάνονται τα κοινωνικά επιδόματα

Κατά την ομιλία του, ο νέος υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί και αφορούν την πολιτική κοινωνικής προστασίας

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε:

- Προχωράμε σε αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ)

- Επεκτείνουμε το στεγαστικό επίδομα

- Αυξάνουμε το επίδομα παιδιού με στόχο την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος

- Και ενισχύουμε τη στήριξη των συμπολιτών μας με αναπηρία, διότι μια κοινωνία κρίνεται πρωτίστως από το πώς αντιμετωπίζει τους πιο αδύναμους.

Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού και απόδοση εκκρεμών συντάξεων.

Μία ακόμα σημαντική μεταρρύθμιση που ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης είναι ο πυλώνας του ασφαλιστικού συστήματος. Η μεταρρύθμιση αυτή θα προχωρήσει με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας που είχαν ήδη παρουσιαστεί στο προγραμματικό μας συνέδριο του 2017. 

Ενώ ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες συμπολίτες μας είναι η απόδοση εκκρεμών συντάξεων. Στόχος του υπουργείου είναι όσο πιο γρήγορα και οργανωμένα γίνεται να αποδοθούν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις όλων των συνταξιούχων. 

«Είναι χρέος μας απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Παράλληλα, προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση του ψηφιακού συστήματος «ΑΤΛΑΣ», με στόχο η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων να γίνεται με ταχύτητα και διαφάνεια», δήλωσε ο νέος υπουργός σχετικά.

Νέο νόμος για τα εργασιακά

Έρχεται ακόμα μια βασική μεταρρύθμιση του υπουργείου Εργασίας που θα αφορά τον νέο νόμο για την αγορά εργασίας. Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης «ο Νόμος θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τους εργαζομένους να αποκτήσουν καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός». 

«Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε την αγορά εργασίας να προσαρμοστεί στις ραγδαίες οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις, ώστε η οικονομία μας να μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα μοναδικά της ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, προς όφελος, τελικά των εργαζομένων, και ακόμα πιο πολύ των ανέργων».

Αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ

Βασική προτεραιότητα, όπως δήλωσε ο υπουργός, αποτελεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας. Η επιλογή αυτή καθίσταται ακόμη πιο προφανής μετά τις επιπτώσεις του κορωνοιού στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία. 

Η χρηματοδοτική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάρτιση, για την προσαρμογή της αγοράς εργασίας, για την στήριξη των νέων και των μακροχρόνια ανέργων, για την μετάβαση, εν πάση περιπτώσει, στην μετά κορωνοιό εποχή, θα αντιμετωπιστούν ως ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας. Χωρίς καθυστερήσεις, αλλά και με απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε: «Για μένα, αντίθετα, η τοποθέτησή μου σε αυτό το υπουργείο από τον Πρωθυπουργό είναι μια πρόκληση. Όχι μόνο για να δείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω και σε αυτόν τον τομέα. 

Κυρίως, διότι το ποσοστό της ανεργίας είναι μεγάλο, τα κοινωνικά προβλήματα οξυμένα, ο κορωνοιός χειροτέρεψε τα πράγματα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουν μια σειρά από εύλογες απαιτήσεις και ο χρόνος για μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις, όπως λέω συχνά με λογική και ευαισθησία, δεν είναι ατελείωτος. Θα προχωρήσουμε λοιπόν με ταχύτητα, με τόλμη, με κοινή λογική, με σημαία το τι γίνεται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και κυρίως χωρίς να ξεχνάμε το πιο σημαντικό:Δίπλα στον άνθρωπο. Από αυτό κρινόμαστε».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέλετε να χάσετε 2 - 4 κιλά σε μία εβδομάδα; Αυτή είναι η ιδανική δίαιτα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panpatrwn.jpg
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες
Σε ποια μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως που πραγματοποιούνται από Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο (ΔΕΝ χρειάζονται ΔΟΑΤΑΠ) μπορείτε να διεκδικήσετε...
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες