Lockdown - Θεοφάνεια: Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται
Περιορισμένες θα είναι οι μετακινήσεις που επιτρέπονται την ημέρα των Θεοφανίων λόγω και του νέου έκτακτου lockdown που ισχύει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου στην χώρα μας

Σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά την ημέρα του εορτασμού των Θεοφανίων οι μετακινήσεις των πολιτών θα είναι περιορισμένες λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αποτέλεσμα της απόφασης της κυβέρνησης για νέο αυστηρό lockdown που αναμένεται να λήξει στις 11 Ιανουαρίου 2021 είναι η απαγόρευση συναθροίσεων στα σπίτια, κάτι που είχε επιτραπεί την περίοδο των γιορτών.

Χωρίς επισκέψεις τα Θεοφάνια

Υπενθυμίζουμε ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά υπήρξε πρόβλεψη για οικογενειακές συναθροίσεις μέχρι και εννέα (9) ατόμων στο ίδιο σπίτι, προερχομένων από δύο διαφορετικές οικογένειες. Στις γιορτές στέλνοντας τότε τον κωδικό 6 στο 3033 επιτρεπόταν η μετακίνηση.

Αυτό όπως φαίνεται δεν θα ισχύει και αύριο, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Φώτων. Αντίθετα και αύριο απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 21:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί ενώ δεν υπάρχει αυτή τη φορά πρόβλεψη για οικογενειακές συναθροίσεις όπως συνέβη στις γιορτές στέλνοντας τον κωδικό 6.

Υπενθυμίζουμε ότι στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», όπως η Δυτική Αττική, η απαγόρευση μετακινήσεων ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα.

Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται

Αύριο Τετάρτη επιτρέπονται οι συνηθισμένες μετακινήσεις που ισχύουν σε όλη την περίοδο του Lockdown και αφορούν την επίσκεψη σε γιατρό ή φαρμακείο, μετάβαση σε καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης, μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη καθώς και η σωματική άσκηση. Οι μετακινήσεις αυτές  επιτρέπονται αυστηρά από τις 5:00 το πρωί και έως τις 21:00 το βράδυ.

Για απλές μετακινήσεις χρησιμοποιούμε το απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης ή στέλνουμε τον «κατάλληλο αριθμό» στο 13033 με την εξής μορφή «X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας», όπου Χ είναι ο αριθμός που αντικατοπτρίζει τον λόγο εξόδου μας όπως φαίνεται παρακάτω:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Μετά τις 21:00 το βράδυ και έως τις 5:00 το πρωί, όπου ισχύει και απαγόρευση κυκλοφορίας, επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για τους παρακάτω λόγους:

  • Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας, στέλνοντας των κωδικό 1
  • Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία τους, στέλνοντας των κωδικό 6
  • Οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν για μετάβαση από και προς την εργασία τους. Για την μετακίνηση είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις των φοιτητών 

Επιτρέπεται κατ' εξαίρεση μετακίνηση για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους σπουδών α' κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας

Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των φοιτητών, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια και παρέχεται από τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. όπου είναι εγγεγραμμένος κάθε φοιτητής/τρια, που δικαιούται βεβαίωση κίνησης, λόγω διενέργειας κλινικών ασκήσεων.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
ypoyrgeio paideias
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε άλλους εκπαιδευτικούς...
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.