Σποτ για τον κορονοϊό με τον Στέφανο Τσιτσιπά
Από το σποτ «μένουμε σπίτι» και τις εκκλήσεις στους νέους να μην συμπεριφέρονται απερίσκεπτα, επειδή αισθάνονται «άτρωτοι», στις... ξέφρενες selfies στο Ντουμπάι

«Εάν είστε νέοι και υγιείς και δεν ανησυχείτε για τον εαυτό σας, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσέχετε».

Με αυτά τα λόγια ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, καλούσε τους πολίτες, ιδίως τους συνομηλίκους του, κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις έναντι του κορονοϊού.

«Μόνο αν προσέξουμε, θα μειώσουμε τη διασπορά», τόνιζε σε σποτ... υπευθυνότητας μόλις λίγους μήνες πριν.

Από τις συστάσεις για προσοχή σε... πάρτι με τον Κωστόπουλο

Και ενώ η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών τήρησε τα μέτρα και γιόρτασε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε κλειστό οικογενειακό περιβάλλον, η «άλλη» Ελλάδα... γιόρτασε στο Ντουμπάι.

Κοσμικοί (και εύποροι) συμπολίτες μας επέλεξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τις διακοπές τους και, συγκεκριμένα, το Ντουμπάι, που προσκάλεσε τουρίστες απ΄όλον τον κόσμο να συρρεύσουν στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία του εμιράτου. 

Ανάμεσά τους,  ο Πέτρος Κωστόπουλος με τη σύντροφό του, Κατερίνα Λιόλιου, ο Χάρης Σιανίδης, η Σοφία Χαρμαντά,  ο Στέφανος Κορκολής και, φυσικά, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς.

Από τις εικόνες που, στην κυριολεξία, κατέκλυσαν τα social media είναι σαφές πως δεν τηρήθηκε η παραμικρή... υποψία μέτρου, με τους θαμώνες στο Nammos Club να διασκεδάζουν με συνωστισμό σε κλειστό χώρο, χωρίς (προφανώς) μάσκες ή αποστάσεις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διασκεδάζει στο Ντουμπάι

Η πλευρά του αθλητή, φυσικά, ισχυρίζεται πως ο Τσιτσιπάς προπονείται εδώ και καιρό στο Ντουμπάι και δεν μετέβη στα Εμιράτα για διασκέδαση.

Άλλωστε, θα αντιτείνει κανείς, ο ίδιος είναι νέος, παίρνει τις δικές του αποφάσεις (όπως λ.χ να φορολογείται εκτός Ελλάδος) και, στο κάτω κάτω, μέτρα στο Ντουμπάι... δεν υπάρχουν για να τα παραβιάσει κανείς.

Από την άλλη, ο ίδιος διάλεξε να εμφανιστεί πως πρότυπο υπευθυνότητας, ειδικά στη νεολαία, οπότε αναμενόμενη και η κριτική (καλόπιστη ή μη) που θα δεχθεί.  Ειδικά όταν αφήνει... τεκμήρια μέσω selfies σε μια εποχή που οι συμπολίτες μας σκέφτονται αν θα στείλουν διπλό SMS για το σούπερ μάρκετ και τη λαϊκή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας
Τέλος στη «Διαύγεια», έρχεται η «Διαφάνεια»: Αυτή είναι η πρόταση του Ινστιτούτου Τσίπρα
Η ψηφιακή "αντεπίθεση" του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα για το δημόσιο χρήμα - Ολόκληρη η πρόταση
Τέλος στη «Διαύγεια», έρχεται η «Διαφάνεια»: Αυτή είναι η πρόταση του Ινστιτούτου Τσίπρα
υπουργείο εργασίας και συντάξεις
Λάθη στις συντάξεις χηρείας: Έως και 110 ευρώ λιγότερα τον μήνα για 300.000 δικαιούχους
Παρέμβαση του ΕΝΔΙΣΥ – Ζητά άμεση διόρθωση και καταβολή αναδρομικών από το Υπουργείο Εργασίας
Λάθη στις συντάξεις χηρείας: Έως και 110 ευρώ λιγότερα τον μήνα για 300.000 δικαιούχους