Θεοφάνια: Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος για τους κλειστούς ναούς
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συνέρχεται μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στις 11:00 το πρωί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, μετά την αυστηροποίηση του lockdown

Lockdown: Η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου αποφασίστηκε αμέσως μετά τις ανακοινώσεις για αυστηροποίηση των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων.

Τη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως επισημαίνει, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

«Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνεται ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά από την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή (3.1.2021) για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, αποφάσισε την σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 το πρωί, η οποία θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα.

Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ την Κυριακή 3 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 11 Ιανουαρίου, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, ενώ μετά τις 11 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται ξανά η παρουσία πιστών για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ναρκωτικα
Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών στην Αττική: Συλλήψεις για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και κοκαΐνης
Κατασχέθηκαν κοκαΐνη και ηρωίνη αξίας 339.000 ευρώ στην Αττική
Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών στην Αττική: Συλλήψεις για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και κοκαΐνης
Πανελλαδικες εξετασεις
Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές 2026: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι
Πανελλαδικές Εξετάσεις: Οδηγός επιβίωσης για υποψηφίους – Ώρες προσέλευσης, SOS συμβουλές και απαγορεύσεις
Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές 2026: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι
Βουλή
Στο μικροσκόπιο της Βουλής η Παιδεία την Δευτέρα: Πέντε επίκαιρες ερωτήσεις για σχολεία, πτυχία ΤΕΙ και νοσηλευτές
Κοινοβουλευτικός έλεγχος: Αντιμέτωπη με πέντε «καυτά» μέτωπα της εκπαίδευσης η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας
Στο μικροσκόπιο της Βουλής η Παιδεία την Δευτέρα: Πέντε επίκαιρες ερωτήσεις για σχολεία, πτυχία ΤΕΙ και νοσηλευτές
καφε
Συναντήσεις κορυφής της ΠΟΣΥΠ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το μέλλον των ΣΑΕΚ
Στο τραπέζι αμοιβές, ωράρια και συμβάσεις εκπαιδευτών ΣΑΕΚ στη συνάντηση με Βλάση και Καφετζοπούλου
Συναντήσεις κορυφής της ΠΟΣΥΠ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το μέλλον των ΣΑΕΚ