ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται ΚΕΑ και επίδομα παιδιού
Για την τελευταία ημέρα του 2020 έχει προγραμματιστεί η πληρωμή του ΚΕΑ και της έκτης δόσης για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ

Την τελευταία ημέρα του έτους, δηλαδή στις 31 Δεκεμβρίου 2020, αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΑ η πληρωμή για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (ΚΕΑ) καθώς και η έκτη και τελευταία δόση για το επίδομα παιδιού.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι για τον μήνα Δεκέμβριο θα δώσει διπλάσιο ύψος οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα - ΚΕΑ

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα που δίνεται σε περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά. Αποτελεί ένα αναγκαίο δίχτυ προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα εντάσσονται για πρώτη φορά, άστεγοι και γυναίκες, γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας.

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αναμένεται να πληρωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την τελευταία ημέρα του έτους, δηλαδή στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Επίδομα παιδιού

Το Επίδομα Παιδιού είναι ένα από τα βασικά μέτρα στην πολιτική για τη στήριξη της οικογένειας και της ενδυνάμωσής της. Είναι ένα μη ανταποδοτικό επίδομα. Χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

Υπενθυμίζεται προς όλους τους ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η υποβολή της αίτησης να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η έκτη και τελευταία δόση για το 2020 αναμένεται να καταβληθεί την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου 2020, ήτοι την 31η Δεκεμβρίου, μαζί με το σύνολο των επιδομάτων που καταβάλλονται κλασσικά πλέον στο τέλος του μήνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»