ειδικη αγωγή
Στην 50η θέση, σε σύνολο 53 χωρών, βρίσκεται η Ελλάδα στην κατάταξη για τη διαχείριση του κορονοϊού που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg

Στην 50η θέση, σε σύνολο 53 χωρών, βρίσκεται η Ελλάδα στην κατάταξη για τη διαχείριση του κορωνοϊού που δημοσιεύει κάθε μήνα το πρακτορείο Bloomberg. Μάλιστα σε σχέση με την λίστα του προηγούμενου μήνα, η χώρα μας έπεσε 19 θέσεις, ξεπερνώντας σήμερα μόνο το Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. 

Σημειώνεται ότι η ταξινόμηση διαμορφώνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, το ποσοστό θνητότητας, τη διαθεσιμότητα σε τεστ, την άμεση πρόσβαση σε εμβόλια, την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας μέχρι και τους βαθμούς ελευθερίας στην μετακίνηση των πολιτών. Τον τελευταίο μήνα προστέθηκε ένας ακόμη άξονας, η προσβασιμότητα στο εμβόλιο.

Στον «πάτο» της λίστας

ellada-bloomberg-koronoios.jpg

 

Η Ελλάδα βρίσκεται λοιπόν στον «πάτο» της λίστας, μετατρέποντας την σε μια από τις χειρότερες χώρες για να ζει κανείς εν μέσω πανδημίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η Ελλάδα έπεσε 19 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενο μήνα λόγω της αύξησης των θανάτων αλλά και λόγω παράτασης του lockdown έως τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

koronoios1.png

Οι κορυφαίες χώρες

Στις κορυφαίες χώρες που είναι καλύτερα για να ζει κανείς την εποχή της πανδημίας βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, Ταϊβάν, Αυστραλία, Νορβηγία, Σιγκαπούρη, Φινλανδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, η Κίνα και η Δανία.

Ε.Τσακαλώτος: Πολύ θα ήθελα να ξέρω τα συμπεράσματα που βγάζουν στη ΝΔ και πώς δικαιολογούν τις πολιτικές τους

«Το Bloomberg ανανέωσε χθες την κατάταξη για τον βαθμό επιτυχίας των χωρών στη διαχείριση της πανδημίας. Με βάση τον μέσο όρο των 10 δεικτών, η χώρα μας είναι 50ή στις 53 και η χειρότερη στην Ευρώπη. Από τον προηγούμενο μήνα πέσαμε 19 θέσεις, που είναι η μεγαλύτερη πτώση από όλες τις χώρες», αναφέρει με σχετική δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ενδεικτικά, στους θανάτους ως ποσοστό των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα είμαστε στην τελευταία θέση της κατάταξης. Και αυτό παρότι έχουμε το πιο σκληρό lockdown από όλες τις χώρες. Ίσως αυτό θα έπρεπε να χτυπήσει ένα καμπανάκι στους κυβερνώντες ότι χρειάζονται και άλλα μέτρα πέραν των περιοριστικών. Σαν αυτά που φώναζε η αντιπολίτευση για παράδειγμα, όπως τη μείωση του συνωστισμού στα ΜΜΜ και τους χώρους δουλειάς, την καθολική πρόσβαση σε τεστ κ.λπ.», σημειώνει. 

«Υπάρχουν καλά δεδομένα; Ευτυχώς ναι. Οι δύο καλύτεροι δείκτες για την χώρα μας είναι αυτός την καθολικής υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού όπου έχουμε 80/100 και αυτός της ανθρώπινης ανάπτυξης που έχουμε 89/100. (Ο οποίος βασίζεται στο εισόδημα, στο προσδόκιμο ζωής και στην πρόσβαση στην εκπαίδευση.)  Και οι δύο δείκτες έχουν άμεση σχέση με το κοινωνικό κράτος και βελτιώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Αντίθετα η ΝΔ από την μέρα που ανέλαβε μέχρι την έναρξη της πανδημίας δεν θεώρησε χρήσιμο να φτιάξει ούτε μία ΜΕΘ». 

Ενώ καταλήγει: Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι ότι ο νεοφιλελευθερισμός κοστίζει ζωές και το κοινωνικό κράτος τις σώζει. Ταυτόχρονα καταλαβαίνω ότι ο νεοφιλελευθερισμός αποτυγχάνει ακόμη και στη μία υπόσχεση που δίνει, αυτή της ανάπτυξης. Πολύ θα ήθελα να ξέρω τα συμπεράσματα που βγάζουν στη ΝΔ και το πώς δικαιολογούν τις πολιτικές τους». 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2778574372393606&id=1539279389656450

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
36χρονη καταγγέλλει το σύζυγό της: «Με κακοποιεί και με βιάζει επί 19 χρόνια»
Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και η κόρη τους η οποία επιπλέον κατήγγειλε ότι ο πατέρας ασκούσε σωματική βία και στην ίδια.
36χρονη καταγγέλλει το σύζυγό της: «Με κακοποιεί και με βιάζει επί 19 χρόνια»
Αναπληρωτές: Κάποιες Διευθύνσεις συμπεριέλαβαν κενά Ολοήμερων στην Α' φάση προσλήψεων, άλλες όχι!
ΠΑΣΑΔ - Ενημέρωση για Α' φάση αναπληρωτών:«Αν δεν υπάρξει κοινή γραμμή από όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, θα παρατηρηθεί το φαινόμενο να γίνουν...
Αναπληρωτές: Κάποιες Διευθύνσεις συμπεριέλαβαν κενά Ολοήμερων στην Α' φάση προσλήψεων, άλλες όχι!