Επίδομα 400€ ΟΑΕΔ: Τελευταία ημέρα αιτήσεων
Λήγει σήμερα το βράδυ η προθεσμία αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ για μακροχρόνια άνεργους από τον ΟΑΕΔ

Παράταση στην τελική ημερομηνία υποβολής ΙΒΑΝ έχει δοθεί από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού - ΟΑΕΔ , καθώς μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από το 1/3 των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης των 400€ ευρώ δεν είχε καταθέσει αίτηση.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ μέχρι την Πέμπτη μόνο 85.000 από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους (ποσοστό 65%) είχαν υποβάλλει ΙΒΑΝ.

Η τελική προθεσμία υποβολής IBAN που δόθηκε από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ λήγει σήμερα, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59.

Η παράταση δόθηκε από τον ΟΑΕΔ προκειμένου 45.000 δικαιούχοι να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη των ανέργων.

Διαδικασία καταχώρησης ΙΒΑΝ

Οι δικαιούχοι μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση ΕΔΩ.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Δικαιούχοι 

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα

Διπλάσιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Διπλασιάζεται επίσης για τον μήνα Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη των οικογενειών που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Με την έκτακτη αυτή εισφορά οι δικαιούχοι το ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν τελικά το διπλάσιο ποσό ανά νοικοκυριό, δηλαδή το ποσό των 400 ευρώ.

Η ενίσχυση αφορά πρόκειται να ενισχύσει 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν σε 256.562 νοικοκυριά.

Στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ενταχτούν φέτος για πρώτη φορά, άστεγοι και γυναίκες, γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας, σύμφωνα με δηλώσει του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τα Τέμπη στο Συνεδριακό Κέντρο το υ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Τέμπη: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Εκκρεμεί το αίτημα Κωνσταντοπούλου για βιντεοσκόπηση
Δίκη Τεμπών: Στην τελική ευθεία οι δηλώσεις παράστασης – Ένταση πριν τις ενστάσεις
Τέμπη: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Εκκρεμεί το αίτημα Κωνσταντοπούλου για βιντεοσκόπηση
Εξετάσεις
Καταγγελία για τις εξετάσεις στα Ωνάσεια: Πολύωρη αναμονή 11χρονων μαθητών στο Περιστέρι
Καταγγελία γονέα στο alfavita.gr για τη διαδικασία των εξετάσεων εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
Καταγγελία για τις εξετάσεις στα Ωνάσεια: Πολύωρη αναμονή 11χρονων μαθητών στο Περιστέρι
Υπογραφή συμφωνίας για συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας
Νέα εποχή συνεργασίας σε εκπαίδευση και έρευνα: Το κοινό σχέδιο Αθήνας–Παρισιού
Από την Ανώτατη Εκπαίδευση στη δια βίου μάθηση: Αθήνα–Παρίσι ενώνουν δυνάμεις σε Πανεπιστήμια και καινοτομία
Νέα εποχή συνεργασίας σε εκπαίδευση και έρευνα: Το κοινό σχέδιο Αθήνας–Παρισιού