vasilis maggos
«Είμαστε ανημέρωτοι και το μόνο που βλέπουμε γύρω μας, είναι να επαναλαμβάνεται και να κλιμακώνεται η αυθαίρετη αστυνομική βία…», σημειώνει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, πέντε μήνες μετά το θάνατο του γιού του

Με νέο κείμενο με αποδέκτη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επανέρχεται ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια πριν μερικούς μήνες από αστυνομικούς στο Βόλο και ένα μήνα μετά βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.

Ο Γιάννης Μάγγος τονίζει ότι οι έρευνες σε σχέση με τους αστυνομικούς που κακοποίησαν τον γιο του εξακολουθούν να παραμένουν στο σκοτάδι.

Αφορμή της νέας δήλωσης αποτέλεσαν τα κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας κατά τη συμπλήρωση 12 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο.

«Αν είχατε τη στοιχειώδη ανθρώπινη ευαισθησία, θα είχατε αντιληφθεί τον συμβολισμό με την ανθοδέσμη που «κακοποίησε» ο Ράμπο σας. Κύριε Χρυσοχοΐδη, τα λουλούδια αυτά είναι ο Αλέξης, είναι τα παιδιά του κόσμου, είναι τα παιδιά μας, που υπέστησαν ή που υφίστανται καθημερινά την παράλογη βία των κανιβάλων σας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μάγγος.

Υπενθυμίζει δε για την υπόθεση του γιου του, πως έχουν περάσει πέντε μήνες από τη δέσμευση Χρυσοχοΐδη για τη διενέργεια ΕΔΕ χωρίς να έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση. «Είμαστε ανημέρωτοι και το μόνο που βλέπουμε γύρω μας, είναι να επαναλαμβάνεται και να κλιμακώνεται η αυθαίρετη αστυνομική βία…», επισημαίνει ο Γιάννης  Μάγγος.

Ολόκληρη η δήλωση του πατέρα του Βασίλη Μάγγου:

Υπουργέ κύριε Χρυσοχοΐδη

Αν είχατε τη στοιχειώδη ανθρώπινη ευαισθησία, θα είχατε αντιληφθεί τον συμβολισμό με την ανθοδέσμη που «κακοποίησε» ο Ράμπο σας.

Κύριε Χρυσοχοΐδη, τα λουλούδια αυτά είναι ο Αλέξης, είναι τα παιδιά του κόσμου, είναι τα παιδιά μας, που υπέστησαν ή που υφίστανται καθημερινά την παράλογη βία των κανιβάλων σας.

Στον συγκεκριμένο αστυνομικό σας, προφανώς δεν δόθηκε η ευκαιρία να υπακούσει στις εντολές σας και έτσι αρκέστηκε στο να «ράνει με άνθη»…

Λουλούδια, παιδιά, ανθρώπους, που εσείς ποδοπατείτε κάτω από τη μπότα σας. Και αμέσως μετά διατάσσετε ΕΔΕ…

ΕΔΕ που δεσμευτήκατε δημόσια ότι θα γίνει και στην περίπτωση του αδικοχαμένου Βασίλειου Μάγγου. Θυμάστε, κύριε Χρυσοχοΐδη;  Έχουν περάσει 5 μήνες και το μόνο που έγινε, είναι μια προκαταρτική ανάκριση, που έφερε την οικογένειά μου σε δύσκολη θέση: Να βρεθούμε δηλαδή απολογούμενοι στον χώρο βασανισμού του παιδιού μας.

Κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, σκοτάδι, ως συνήθως. Είμαστε ανημέρωτοι και το μόνο που βλέπουμε γύρω μας, είναι να επαναλαμβάνεται και να κλιμακώνεται η αυθαίρετη αστυνομική βία…

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γραμμένος Φλώρος
Κωνσταντίνος Φλώρος: Στον ανακριτή σήμερα μετά τις γροθιές σε Γραμμένο- Κατηγορείται για κακούργημα
Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή απήγγειλε ο Εισαγγελέας
Κωνσταντίνος Φλώρος: Στον ανακριτή σήμερα μετά τις γροθιές σε Γραμμένο- Κατηγορείται για κακούργημα