Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απορρίπτει τις κατηγορίες περί ανοχής σε φαινόμενα αστυνομικής βίας και τονίζει πως η υπόθεση του 26χρονου Β. Μάγγου θα διερευνηθεί

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε κατ΄αρχήν πως ο νεαρός ακτιβιστής, Βασίλης Μάγγος, υπήρξε θύμα αστυνομικής βίας, ωστόσο χαρακτήρισε ως θλιβερό την προσπάθεια κάποιων να συνδεθεί ο θάνατός του με τις καταγγελίες για την επίθεση αστυνομικών πριν ένα μήνα, ενώ απορρίπτει τις κατηγορίες για ανοχή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Σχετικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου, ο Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι αναμένεται η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση, παρουσία εισαγγελέα. Μάλιστα, τόνισε πως η υπόθεση του ξυλοδαρμού του νεαρού θα διερευνηθεί και οι αστυνομικοί που εμπλέκονται θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον Συνήγορο του Πολίτη, χάρη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κινητοποίηση στο ΕΜΠ
ΕΜΠ: Κινητοποίηση στην Πρυτανεία - Φοιτητικό «μπλόκο» στην έρευνα για το ΝΑΤΟ
«Το Πολυτεχνείο δεν θα γίνει πολεμικό εργαστήρι» - Αντιδρούν οι φοιτητικοί σύλλογοι στην αναθεώρηση του Οδηγού Χρηματοδότησης του ΕΛΚΕ
ΕΜΠ: Κινητοποίηση στην Πρυτανεία - Φοιτητικό «μπλόκο» στην έρευνα για το ΝΑΤΟ