Επέτειος Γρηγορόπουλου: Οι απόφοιτοι Δημόσιας Διοίκησης καταγγέλλουν την αστυνομική καταστολή
Η Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ζητά την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και εκφράσει την ανησυχία της για τη δράση του σκληρού πυρήνα της κρατικής εξουσίας, των σωμάτων ασφαλείας

Το νέο όργιο αστυνομικής καταστολής με τις δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις κατά τη 12η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καταδικάζει η Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Η Ένωση ζητά την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την διερεύνηση των καταγγελιών για υπέρμετρη χρήση βίας από την αστυνομία.

«Έχουμε εκφράσει ήδη την ανησυχία μας για τη δράση του σκληρού πυρήνα της κρατικής εξουσίας, των σωμάτων ασφαλείας, ιδίως υπό το φως συστηματικών καταγγελιών για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και τις σοβαρές ελλείψεις στη διερεύνηση των περιστατικών αυτών, οι οποίες επισημαίνονται σε εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη αλλά και της Επιτροπής Αλιβιζάτου για τη διερεύνηση Περιστατικών Αστυνομικής Αυθαιρεσίας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το ΔΣ της ΕΝΑΠ –ΕΣΔΔΑ καταγγέλλει τις μαζικές προσαγωγές συνδικαλιστών και πολιτών που προσήλθαν για να αποτίσουν φόρο τιμής, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικoύς εν ώρα υπηρεσίας στα Εξάρχεια, στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Θεωρούμε απαράδεκτη την στοχοποίηση μιας ολόκληρης γειτονιάς και των καθημερινών ζωών συμπολιτών μας από δημόσιους λειτουργούς που έχουν καθήκον την προστασία του πολίτη. Να σημειωθεί ότι πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής κατήγγειλαν την αυξημένη και αναιτιολόγητη επιθετικότητα των σωμάτων ασφαλείας.

Έχουμε εκφράσει ήδη την ανησυχία μας για τη δράση του σκληρού πυρήνα της κρατικής εξουσίας, των σωμάτων ασφαλείας, ιδίως υπό το φως συστηματικών καταγγελιών για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και τις σοβαρές ελλείψεις στη διερεύνηση των περιστατικών αυτών, οι οποίες επισημαίνονται σε εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη αλλά και της Επιτροπής Αλιβιζάτου για τη διερεύνηση Περιστατικών Αστυνομικής Αυθαιρεσίας. 

Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά τον κίνδυνο υπέρμετρου περιορισμού των ατομικών ελευθεριών και την ανάγκη οι έκτακτες εξουσίες να υπακούουν στην αρχή της αναγκαιότητας, της αναλογικότητας και να υπόκεινται σε δημοκρατικό έλεγχο. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε απαραίτητο να διεξαχθεί ένας ευρύς, ανοιχτός, επιστημονικός διάλογος σχετικά με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του συνέρχεσθαι και την στάθμισής της με την ανάγκη για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την άμεση διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών για υπέρμετρη χρήση βίας από την πλευρά των σωμάτων ασφαλείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποφοίτων,

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Σπανουδάκης
Η Γενική Γραμματέας
Μαρία Παπαδημητράκη

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τι επιχειρεί η Κεραμέως με τον ελιγμό - πρόσκληση στην ΟΛΜΕ

Επιμήκυνση του έτους για λόγους… ψυχολογικούς

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα