Eμβόλιο κορονοϊού: Τις μισές δόσεις θα διανέμει η Pfizer
Τις μισές δόσεις για το εμβόλιο του κορονοϊού θα διαθέσει τελικά η Pfizer από αυτές που είχε αρχικά ανακοινώσει για το 2020 - Προβλήματα στις προμήθειες πρώτων υλών ισχυρίζεται η εταιρεία

Ανεπάρκεια υπάρχει στις δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό για τις οποίες είχε δεσμευτεί η Pfizer για το 2020. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα παραδώσει αρχικά 100 εκατομμύριά δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού ως το τέλος του 2020 και πάνω από ένα δισ. δόσεις εμβολίων μέσα στο 2021.

Σύμφωνα, με τη Wall Street Journal, η οποία επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer θα έχει τη δυνατότητα να διαθέσει μόνο τις μισές από τις δόσεις του εμβολίου που είχε αρχικά προγραμματίσει, μέχρι το τέλος του 2020.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τις 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που είχε σκοπό να διαθέσει η εταιρεία μέχρι το τέλος του 2020 θα αναγκαστεί να περιοριστεί στις μισές, δηλαδή στις 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζουμε ότι η έγκρισή του εμβολίου αναμένεται από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ από την ΕΕ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου θα αποφανθεί στις 29 του ίδιου μήνα. Η Μεγάλη Βρετανία από την άλλη ενέκρινε ήδη το εμβόλιο την Τετάρτη και αναμένεται να ξεκινήσει τους μαζικούς εμβολιασμούς από την επόμενη εβδομάδα.

Προβλήματα στον ανεφοδιασμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της μεγάλης αυτής καθυστέρησης στην παραγωγή των εμβολίων από τη Pfizer οφείλεται σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία στην προμήθεια των πρώτων υλών που οι οποίες απαραίτητες για την παραγωγική διαδικασία.

Σύμφωνα με δηλώσει εκπροσώπου της Pfizer στην WS, η αύξηση στον εφοδιασμό πρώτων υλών διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο και έτσι υπήρξε καθυστέρηση στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer προγραμματίζει να αντισταθμίσει την έλλειψη αυτή αυξάνοντας τις δόσεις που είχε προγραμματίσει να παράγει για το 2021 σε πάνω από ένα δισ. δόσεις εμβολίου.

Εμβόλιο κορονοϊού: Εγκρίθηκε στην Βρετανία

Εγκρίθηκε στο χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα της της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των φαρμακοβιομηχανιών Pfizer/BioNTech.

Σύμφωνα με το BBC, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας της Αγγλίας ανακοίνωσε χθες πως το υποψήφιο εμβόλιο της Pfizer "BNT162b2" είναι ασφαλές για ευρεία χρήση.

Το εμβόλιο από τις Pfizer/BioNTech εγκρίθηκε πρώτο στον κόσμο έχοντας καταφέρει να ολοκληρώσει τις προκλινικές εργασίες ανάπτυξης σε λιγότερο από 10 μήνες και τις κλινικές δοκιμές σε 3 μήνες.

Από την επόμενη κιόλας εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει στη Βρετανία ο μαζικός εμβολιασμός των πολιτών για την άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προτεραιότητα θα δοθεί, όπως ήταν αναμενόμενο, στις ευπαθείς ομάδες, το υγειονομικό προσωπικό, τους υπερήλικες καθώς και στους τρόφιμους των οίκων ευγηρίας.

Γήπεδο ποδοσφαίρου επιτάσσει η Βρετανία

Πυρετωδώς ετοιμάζεται η Μεγάλη Βρετανία για την έναρξη των μαζικών εμβολίων κατά του κορονοϊού. Μάλιστα για να επιταχύνει τη διαδικασία έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει ολόκληρο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Μπρίστολ.

Ταυτόχρονα, 50 νοσοκομεία σε ολόκληρη την χώρα προετοιμάζονται γι αυτό το σκοπό, ώστε να προμηθευτούν και να διαθέσουν έγκαιρα το εμβόλιο για τον κορονοϊό από την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Για την επιτάχυνση των μαζικών εμβολιασμών του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου θα χρησιμοποιηθεί και το γήπεδο ποδοσφαίρου και ράγκμπι Ashton Gate στο Μπρίστολ.

Μάλιστα, ο βρετανικός στρατός πραγματοποίησε ήδη άσκηση προσομοίωσης σε αυτό, όπου δεκάδες χιλιάδες κόσμος αναμένεται να κάνει το εμβόλιο τις επόμενες ημέρες.

Οι εμβολιασμοί κατά της covid-19 θα γίνονται στο στάδιο 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Άλλοι χώροι που προετοιμάζονται για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι εμβολιασμού κατά της Covid-19 είναι το Nightingale Hospital στο ExCeL Center του Λονδίνου, το Leicester Racecourse και το Manchester Tennis & Football Center.

Το εμβόλιο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η χώρα μας αναμένεται να λάβει περίπου 200.000 δόσεις του εμβολίου κατά την παράδοση της πρώτης παρτίδας. Η πρώτη παρτίδα των εμβολίων για τον κορονοϊό αναμένεται να παραδοθεί στην Ελλάδα λίγο μετά τη περίοδο των γιορτών, δηλαδή περίπου στις αρχές Ιανουαρίου του 2021.

Έτοιμα θα είναι μέχρι τότε και τα εμβολιαστικά κέντρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, με σκοπό να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός του πληθυσμού δίνοντας προτεραιότητα στο υγειονομικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα πάλι με τον καθηγητή πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλία Μόσιαλο, το πρώτες δόσεις των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca θα φτάσουν στην χώρα μας μία ή δύο ημέρες μετά την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
ypoyrgeio paideias
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε άλλους εκπαιδευτικούς...
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.