Κορονοϊός - Καταγγελία: Απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Για «απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού» στο νοσοκομείο Κιλκίς κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σε δήλωσή του τονίζει πως οι γιατροί του νοσοκομείου «με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ζωές», ενώ συχνά διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν για μεγάλο διάστημα εκτός ΜΕΘ, μέχρι να βρεθεί διαθέσιμη κλίνη σε άλλο νοσοκομείο.

Μάλιστα, το νοσοκομείο δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή και τα δείγματα στέλνονται για τεστ σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Ως εκ τούτου, ύποπτα και θετικά περιστατικά Covid-19 βρίσκονται στον ίδιο χώρο, με μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού σε αρνητικούς ασθενείς.

Νοσοκομείο Κιλκίς
Νοσοκομείο Κιλκίς

Αναλυτικά η δήλωση του Μ. Γιαννάκου:

Νοσοκομείο Κιλκίς απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού.

Ήρωες οι Συνάδελφοι που με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ζωές.

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Το Νοσοκομείο του Κιλκίς νοσηλεύει 55 περιστατικά κορονοϊού. Σε απαράδεκτες συνθήκες. Δεν διαθέτει ΜΕΘ και διασωληνωμένα περιστατικά μένουν αρκετά εκτός ΜΕΘ μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο.

Νοσηλεύονται σε μία κλινική ύποπτα και θετικά κρούσματα. Μάλιστα τα ύποπτα βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί με κίνδυνο να κολλήσει ένας θετικός τον άλλον αρνητικό ασθενή. Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει. Τα δείγματα για τεστ τα στέλνουν σε ιδιωτικό ή Θεσσαλονίκη. Με καθυστέρηση λαμβάνονται απαντήσεις.

Υπηρετούν μόνο 2 πνευμονολόγοι, κανένας λοιμωξιολόγος, κανένας νευρολόγος. Πως γίνεται εκτίμηση των ασθενών. Από τους 5 αναισθησιολόγους οι 2 νοσούν από κορονοϊό. Οι διακομιδές ασθενών γίνονται με άλλες ειδικότητες. Νοσούν 60 τουλάχιστον συνάδελφοι. Χωρίς επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ζωές ασθενών με κορονοϊό. Η κεντρική παροχή οξυγόνου δεν επαρκεί. Με φορητές μπουκάλες παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς.

Πολλοί συνάδελφοι νόσησαν εξ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών. Μεταξύ αυτών και ο συνδικαλιστής Καλεμκερίδης Αχιλλέας. Δημιουργούνται αερολύματα από διασωληνωμένους ασθενείς και το προσωπικό τους φροντίζει χωρίς στολές και μάσκες υψηλής προστασίας. Χθές υπήρχαν δύο διασωληνωμένα περιστατικά στους θαλάμους που διακομίστηκαν Θεσσαλονίκη. Σήμερα υπάρχουν άλλοι δύο. Ενδεικτικό της πίεσης από τις εισαγωγές ασθενών είναι ότι τα επιτοίχια ροόμετρα οξυγόνου στο νεοσυσταθέν τμήμα Covid-19 λόγω αυξημένης ζήτησης υπολειτουργούν και χρειάζεται να ενισχύονται από φορητές φιάλες οξυγόνου. Υπάρχει μία καθαρίστρια την νύχτα σε όλο το Νοσοκομείο με τρεις κλινικές κορονοϊού. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από διασωληνωμένους ασθενείς σε θαλάμους και τους απαράδεκτους χώρους νοσηλείας περιστατικών κορoνοϊού.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

ΚΙΝΑΛ: Επικίνδυνος ο παραλληλισμός Χούντας - Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
ΚΙΝΑΛ: Επικίνδυνος ο παραλληλισμός Χούντας - Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Σχόλιο του εκπροσώπου τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλου Χρηστίδη, σε αναφορά του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, για τη Χούντα
ΚΙΝΑΛ: Επικίνδυνος ο παραλληλισμός Χούντας - Πανεπιστημιακής Αστυνομίας