Νοσοκομείο Κιλκίς

Για «απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού» στο νοσοκομείο Κιλκίς κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σε δήλωσή του τονίζει πως οι γιατροί του νοσοκομείου «με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ζωές», ενώ συχνά διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν για μεγάλο διάστημα εκτός ΜΕΘ, μέχρι να βρεθεί διαθέσιμη κλίνη σε άλλο νοσοκομείο.

Μάλιστα, το νοσοκομείο δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή και τα δείγματα στέλνονται για τεστ σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Ως εκ τούτου, ύποπτα και θετικά περιστατικά Covid-19 βρίσκονται στον ίδιο χώρο, με μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού σε αρνητικούς ασθενείς.

Νοσοκομείο Κιλκίς
Νοσοκομείο Κιλκίς

Αναλυτικά η δήλωση του Μ. Γιαννάκου:

Νοσοκομείο Κιλκίς απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού.

Ήρωες οι Συνάδελφοι που με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ζωές.

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Το Νοσοκομείο του Κιλκίς νοσηλεύει 55 περιστατικά κορονοϊού. Σε απαράδεκτες συνθήκες. Δεν διαθέτει ΜΕΘ και διασωληνωμένα περιστατικά μένουν αρκετά εκτός ΜΕΘ μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο.

Νοσηλεύονται σε μία κλινική ύποπτα και θετικά κρούσματα. Μάλιστα τα ύποπτα βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί με κίνδυνο να κολλήσει ένας θετικός τον άλλον αρνητικό ασθενή. Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει. Τα δείγματα για τεστ τα στέλνουν σε ιδιωτικό ή Θεσσαλονίκη. Με καθυστέρηση λαμβάνονται απαντήσεις.

Υπηρετούν μόνο 2 πνευμονολόγοι, κανένας λοιμωξιολόγος, κανένας νευρολόγος. Πως γίνεται εκτίμηση των ασθενών. Από τους 5 αναισθησιολόγους οι 2 νοσούν από κορονοϊό. Οι διακομιδές ασθενών γίνονται με άλλες ειδικότητες. Νοσούν 60 τουλάχιστον συνάδελφοι. Χωρίς επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ζωές ασθενών με κορονοϊό. Η κεντρική παροχή οξυγόνου δεν επαρκεί. Με φορητές μπουκάλες παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς.

Πολλοί συνάδελφοι νόσησαν εξ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών. Μεταξύ αυτών και ο συνδικαλιστής Καλεμκερίδης Αχιλλέας. Δημιουργούνται αερολύματα από διασωληνωμένους ασθενείς και το προσωπικό τους φροντίζει χωρίς στολές και μάσκες υψηλής προστασίας. Χθές υπήρχαν δύο διασωληνωμένα περιστατικά στους θαλάμους που διακομίστηκαν Θεσσαλονίκη. Σήμερα υπάρχουν άλλοι δύο. Ενδεικτικό της πίεσης από τις εισαγωγές ασθενών είναι ότι τα επιτοίχια ροόμετρα οξυγόνου στο νεοσυσταθέν τμήμα Covid-19 λόγω αυξημένης ζήτησης υπολειτουργούν και χρειάζεται να ενισχύονται από φορητές φιάλες οξυγόνου. Υπάρχει μία καθαρίστρια την νύχτα σε όλο το Νοσοκομείο με τρεις κλινικές κορονοϊού. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από διασωληνωμένους ασθενείς σε θαλάμους και τους απαράδεκτους χώρους νοσηλείας περιστατικών κορoνοϊού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΜΑΚΡΗ
Υπουργείο Παιδείας: Τροποποιείται η σειρά επιλογής στελεχών - Νέες Προκηρύξεις
Υπουργείο Παιδείας: Ανατροπή με νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής
Υπουργείο Παιδείας: Τροποποιείται η σειρά επιλογής στελεχών - Νέες Προκηρύξεις