Νοσοκομείο Κιλκίς
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Για «απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού» στο νοσοκομείο Κιλκίς κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σε δήλωσή του τονίζει πως οι γιατροί του νοσοκομείου «με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ζωές», ενώ συχνά διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν για μεγάλο διάστημα εκτός ΜΕΘ, μέχρι να βρεθεί διαθέσιμη κλίνη σε άλλο νοσοκομείο.

Μάλιστα, το νοσοκομείο δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή και τα δείγματα στέλνονται για τεστ σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Ως εκ τούτου, ύποπτα και θετικά περιστατικά Covid-19 βρίσκονται στον ίδιο χώρο, με μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού σε αρνητικούς ασθενείς.

Νοσοκομείο Κιλκίς
Νοσοκομείο Κιλκίς

Αναλυτικά η δήλωση του Μ. Γιαννάκου:

Νοσοκομείο Κιλκίς απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού.

Ήρωες οι Συνάδελφοι που με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ζωές.

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Το Νοσοκομείο του Κιλκίς νοσηλεύει 55 περιστατικά κορονοϊού. Σε απαράδεκτες συνθήκες. Δεν διαθέτει ΜΕΘ και διασωληνωμένα περιστατικά μένουν αρκετά εκτός ΜΕΘ μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο.

Νοσηλεύονται σε μία κλινική ύποπτα και θετικά κρούσματα. Μάλιστα τα ύποπτα βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί με κίνδυνο να κολλήσει ένας θετικός τον άλλον αρνητικό ασθενή. Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει. Τα δείγματα για τεστ τα στέλνουν σε ιδιωτικό ή Θεσσαλονίκη. Με καθυστέρηση λαμβάνονται απαντήσεις.

Υπηρετούν μόνο 2 πνευμονολόγοι, κανένας λοιμωξιολόγος, κανένας νευρολόγος. Πως γίνεται εκτίμηση των ασθενών. Από τους 5 αναισθησιολόγους οι 2 νοσούν από κορονοϊό. Οι διακομιδές ασθενών γίνονται με άλλες ειδικότητες. Νοσούν 60 τουλάχιστον συνάδελφοι. Χωρίς επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ζωές ασθενών με κορονοϊό. Η κεντρική παροχή οξυγόνου δεν επαρκεί. Με φορητές μπουκάλες παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς.

Πολλοί συνάδελφοι νόσησαν εξ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών. Μεταξύ αυτών και ο συνδικαλιστής Καλεμκερίδης Αχιλλέας. Δημιουργούνται αερολύματα από διασωληνωμένους ασθενείς και το προσωπικό τους φροντίζει χωρίς στολές και μάσκες υψηλής προστασίας. Χθές υπήρχαν δύο διασωληνωμένα περιστατικά στους θαλάμους που διακομίστηκαν Θεσσαλονίκη. Σήμερα υπάρχουν άλλοι δύο. Ενδεικτικό της πίεσης από τις εισαγωγές ασθενών είναι ότι τα επιτοίχια ροόμετρα οξυγόνου στο νεοσυσταθέν τμήμα Covid-19 λόγω αυξημένης ζήτησης υπολειτουργούν και χρειάζεται να ενισχύονται από φορητές φιάλες οξυγόνου. Υπάρχει μία καθαρίστρια την νύχτα σε όλο το Νοσοκομείο με τρεις κλινικές κορονοϊού. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από διασωληνωμένους ασθενείς σε θαλάμους και τους απαράδεκτους χώρους νοσηλείας περιστατικών κορoνοϊού.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οι σχολές Μηχανικών που «παντρεύουν» τεχνολογία και τέχνη
Πανελλαδικές: Οι σχολές Μηχανικών που «παντρεύουν» τεχνολογία και τέχνη
Ποια πολυτεχνικά τμήματα προσφέρουν διέξοδο σε υποψηφίους με καλλιτεχνική φλέβα και ανατρεπτική σκέψη
Πανελλαδικές: Οι σχολές Μηχανικών που «παντρεύουν» τεχνολογία και τέχνη
mathites sxoleio
Δημοτικά σχολεία: Τι αλλάζει με τα τμήματα, τα όρια μαθητών και την κατανομή τάξεων για το νέο σχολικό έτος
Δημοτικά: Οι κανόνες για τάξεις, μαθητές και εκπαιδευτικούς – Τι αλλάζει - Τι θα γίνει με τα κενά
Δημοτικά σχολεία: Τι αλλάζει με τα τμήματα, τα όρια μαθητών και την κατανομή τάξεων για το νέο σχολικό έτος
eidiki agogi
Ειδική Αγωγή: Προς έκδοση οι οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025 – Από αυτούς οι φετινοί διορισμοί
Η σημασία της εξέλιξης είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς οι φετινοί διορισμοί στην Ειδική Αγωγή θα πραγματοποιηθούν από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ...
Ειδική Αγωγή: Προς έκδοση οι οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025 – Από αυτούς οι φετινοί διορισμοί
ΑΣΕΠ, αίθουσα, σχολική τάξη σε σχολείο
Κερατσίνι: Φόβοι για την ασφάλεια μαθητών μετά τις αποκαλύψεις για την πυροπροστασία
Κερατσίνι: Σοβαρές καταγγελίες για ελλείψεις πυρασφάλειας σε σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις
Κερατσίνι: Φόβοι για την ασφάλεια μαθητών μετά τις αποκαλύψεις για την πυροπροστασία