Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Ζέρβας: "Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το lockdown"

Κ.Ζέρβας: «Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου»

Άγνωστο είναι πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στη χώρα μας. Υπάρχουν προτάσεις για 7 ή 14 Δεκεμβρίου αλλά και αυτές οι ημερομηνίες είναι αμφίβολο αν θα ισχύσουν ή θα πάμε για άνοιγμα, πιθανόν, μετά τις γιορτές. Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η βόρεια Ελλάδα και δη η Θεσσαλονίκη. Σε αυτό το πλαίσιο έδωσε συνέντευξη ο δήμαρχός της Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος ήταν κάθετος στο άνοιγμα των σχολείων.

Στα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και στις εισηγήσεις των ειδικών θα βασιστούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το πότε και πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων, είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε για τη σταδιακή άρση των μέτρων και προειδοποίησε πως "αν κάτι δεν πάει καλά θα έχουμε αναζωπύρωση στις αρχές Δεκεμβρίου". 
"Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το λοκντάουν" δήλωσε σήμερα. 

Στη συνέχεια τόνισε ότι παραμένει πολύ υψηλό το ιικό φορτίο στους δήμους γύρω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο. 

Ανέφερε, μάλιστα, ότι είναι βασανιστικοί οι ρυθμοί μείωσης των κρουσμάτων. 

Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι η χθεσινή εισήγησή του στον πρωθυπουργό ήταν να μην ανοίξει τίποτα αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου. 

Τέλος, ανέφερε ότι τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στο Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι το λιανεμπόριο είναι ίσως είναι το μόνο που μπορεί να ανοίξει για κάποιες μέρες με κανόνες.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoli-monimon-ipaksiomatikon-aeroporias
Καταγγελία εκπαιδευτικών για «μπλόκο» των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Σχολές Αξιωματικών το 2027
Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ – Ζητούν άμεση ανακατανομή των ποσοστών εισαγωγής
Καταγγελία εκπαιδευτικών για «μπλόκο» των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Σχολές Αξιωματικών το 2027
πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Με επιτυχία η προσομοίωση στα Μαθηματικά σε Δυτική Μακεδονία, Πέλλα και Κυκλάδες
Γραπτή δοκιμασία προσομοίωσης Μαθηματικών Γ Τάξης στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Με επιτυχία η προσομοίωση στα Μαθηματικά σε Δυτική Μακεδονία, Πέλλα και Κυκλάδες