ieronymos
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Tη στάση της ελλαδικής εκκλησίας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, καθώς και το ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε θετικός, καταδεικνύει άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Rundschau με τίτλο «Η υποκρισία δεν προστατεύει»

«Η προσβολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τον κορωνοϊό είναι επισήμως η πρώτη ελληνορθόδοξου ιερωμένου», γράφει σε ανταπόκριση από την Αθήνα η Frankfurter Rundschau με τίτλο «Η υποκρισία δεν προστατεύει». H γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Πρόκειται για τραγική ειρωνεία. Διότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είναι η φωνή τη σύνεσης. Από το Μάρτιο προειδοποιούσε τους πιστούς να επιδείξουν "πνεύμα ευθύνης" και να εφαρμόζουν τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας.

Όμως η στάση της εκκλησίας είναι αντιφατική. Παρά την πανδημία κοινωνεί τους πιστούς όπως πάντα. Δεκάδες ή και εκατοντάδες άνθρωποι με το ίδιο κουτάλι. Μια γιορτή για τον κορωνοϊό. Η Ιερά Σύνοδος ωστόσο επιμένει ότι η θεία κοινωνία "ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών" και ότι αποτελεί "τρανή φανέρωση της αγάπης".

Με τη στάση του εν καιρώ πανδημίας ο κλήρος έχει απολέσει επιρροή κυρίως μεταξύ των νέων», συνεχίζει η εφημερίδα ης Φρανκφούρτης και σημειώνει:

«Δημοσκόπηση του Μαΐου δείχνει ότι μόνο το 5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εμπιστεύεται την εκκλησία στη διαχείριση της πανδημίας "πολύ" ή "απολύτως". Το 67% απάντησε ότι δεν την εμπιστεύεται "καθόλου". Λόγω της εκτόξευσης κρουσμάτων στη χώρα υπάρχουν πλέον αυτοκριτικές φωνές μέσα στους κόλπους της εκκλησίας. Το Σαββατοκύριακο ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος επέκρινε σε επιστολή του ιερείς, οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν υπογραμμίζοντας ότι: "Πιστέψαμε ότι ήμασταν υπεράνθρωποι και αποκρύψαμε την ασθένειά μας, αντί να παραδεχθούμε τα λάθη μας. Αυτό θα μας οδηγήσει στο τάφο." Δεν είναι ντροπή για έναν ιερέα να παραδεχθεί ότι μπορεί να μολυνθεί από τον ιό, συνεχίζει ο Μητροπολίτης και κλείνει την επιστολή με τη προειδοποίηση ότι "o εγωισμός σκοτώνει"».

Πηγή: Deutsche Welle

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
ΕΚΠΑ: Τετράωρο σεμινάριο με θέμα «Παραπληροφόρηση στη νέα ψηφιακή εποχή»
Το σεμινάριο πραγματοποιείται την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026 και επαναλαμβάνεται τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 μεταξύ 16:30-20:30
ΕΚΠΑ: Τετράωρο σεμινάριο με θέμα «Παραπληροφόρηση στη νέα ψηφιακή εποχή»
Ζαχαράκη
Ζαχαράκη στην Attica Green Expo 2026: Η αειφορία αποτελεί στάση ζωής και δημοκρατία
«Η αειφορία μπορεί να στηριχθεί μόνο από ενεργούς πολίτες που εκπαιδεύονται σήμερα στα σχολεία μας» δήλωσε η υπουργός Παιδείας
Ζαχαράκη στην Attica Green Expo 2026: Η αειφορία αποτελεί στάση ζωής και δημοκρατία
μνημονιο συνεργασιας
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη
Η πρωτοβουλία των δύο φορέων αποσκοπεί στην εμπέδωση του κράτους δικαίου μέσω της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εξάλειψης των...
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη