ieronymos
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Tη στάση της ελλαδικής εκκλησίας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, καθώς και το ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε θετικός, καταδεικνύει άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Rundschau με τίτλο «Η υποκρισία δεν προστατεύει»

«Η προσβολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τον κορωνοϊό είναι επισήμως η πρώτη ελληνορθόδοξου ιερωμένου», γράφει σε ανταπόκριση από την Αθήνα η Frankfurter Rundschau με τίτλο «Η υποκρισία δεν προστατεύει». H γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Πρόκειται για τραγική ειρωνεία. Διότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είναι η φωνή τη σύνεσης. Από το Μάρτιο προειδοποιούσε τους πιστούς να επιδείξουν "πνεύμα ευθύνης" και να εφαρμόζουν τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας.

Όμως η στάση της εκκλησίας είναι αντιφατική. Παρά την πανδημία κοινωνεί τους πιστούς όπως πάντα. Δεκάδες ή και εκατοντάδες άνθρωποι με το ίδιο κουτάλι. Μια γιορτή για τον κορωνοϊό. Η Ιερά Σύνοδος ωστόσο επιμένει ότι η θεία κοινωνία "ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών" και ότι αποτελεί "τρανή φανέρωση της αγάπης".

Με τη στάση του εν καιρώ πανδημίας ο κλήρος έχει απολέσει επιρροή κυρίως μεταξύ των νέων», συνεχίζει η εφημερίδα ης Φρανκφούρτης και σημειώνει:

«Δημοσκόπηση του Μαΐου δείχνει ότι μόνο το 5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εμπιστεύεται την εκκλησία στη διαχείριση της πανδημίας "πολύ" ή "απολύτως". Το 67% απάντησε ότι δεν την εμπιστεύεται "καθόλου". Λόγω της εκτόξευσης κρουσμάτων στη χώρα υπάρχουν πλέον αυτοκριτικές φωνές μέσα στους κόλπους της εκκλησίας. Το Σαββατοκύριακο ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος επέκρινε σε επιστολή του ιερείς, οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν υπογραμμίζοντας ότι: "Πιστέψαμε ότι ήμασταν υπεράνθρωποι και αποκρύψαμε την ασθένειά μας, αντί να παραδεχθούμε τα λάθη μας. Αυτό θα μας οδηγήσει στο τάφο." Δεν είναι ντροπή για έναν ιερέα να παραδεχθεί ότι μπορεί να μολυνθεί από τον ιό, συνεχίζει ο Μητροπολίτης και κλείνει την επιστολή με τη προειδοποίηση ότι "o εγωισμός σκοτώνει"».

Πηγή: Deutsche Welle

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Erasmus+: Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από σχολείο της Ισπανίας
Erasmus+: Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από σχολείο της Ισπανίας
Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από το δημόσιο σχολείο CEIP Fernando el Católico της Σαραγόσα (Ισπανία)
Erasmus+: Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από σχολείο της Ισπανίας
Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: «Ηχηρά» ονόματα από τα ΑΕΙ και το Υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Διεύρυνσης
Ποιοι ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, πρώην Πρυτάνεις και πρώην βουλευτές επιστρατεύονται στο ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: «Ηχηρά» ονόματα από τα ΑΕΙ και το Υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Διεύρυνσης
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη με επίκεντρο τα Ζωνιανά
ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση στην Κρήτη: «Ντου» στα Ζωνιανά για ναρκωτικά και απάτες ΟΠΕΚΕΠΕ
Στο μικροσκόπιο τρεις οικογένειες, 16 συλλήψεις και 76 ταυτοποιήσεις – Δεσμεύτηκαν 50 τραπεζικοί λογαριασμοί, κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά
ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση στην Κρήτη: «Ντου» στα Ζωνιανά για ναρκωτικά και απάτες ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σ.Ζαχαράκη: «Εποχή αλλαγών» στις φοιτητικές εστίες με 10.000 νέες κλίνες και εκτεταμένες ανακαινίσεις
Επενδύσεις, νέες υποδομές και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας διαμορφώνουν το νέο τοπίο στη φοιτητική στέγαση των ΑΕΙ
Σ.Ζαχαράκη: «Εποχή αλλαγών» στις φοιτητικές εστίες με 10.000 νέες κλίνες και εκτεταμένες ανακαινίσεις