kikilias
Το σχέδιο για τον εμβολιασμού κατά του κορονοϊού που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Τον τρόπο διεξαγωγής του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού περιέγραψε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση της Τετάρτης. Από την πλευρά της πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, επεσήμανε ότι οι εκπαιδευτικοί θα συμπεριληφθούν στις ομάδες προτεραιότητας.

Ξεκινώντας την παρουσίαση ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να εκπονηθεί άμεσα το σχέδιο εμβολιασμού και το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η προμήθεια θα γίνει κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κάνει συμφωνίες με έξι εταιρίες. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει στην τιμή του εμβολίου και έτσι τα κράτη θα λάβουν τελικά τα εμβόλια σε χαμηλότερο τίμημα.

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός του πληθυσμού

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι 1.018 και θα μπορούν να εμβολιαστούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα με την εξής ιεράρχηση: πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός.

Ο εμβολιασμός στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνεται με ραντεβού σε δυο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, 6 ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή κάθε μέρα πλην της Κυριακής και, όπως είπε ο υπουργός υγείας, «έχουμε υπολογίσει ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειαστεί δέκα λεπτά προκειμένου να εμβολιαστεί»«Θα αναπτύξουμε περαιτέρω το σχέδιο μας για επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα», τόνιζε ο κ. Κικίλιας.

«Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού. Θα επικρατήσει τάξη και οργάνωση» τόνισε ο υπουργός Υγείας. Μάλιστα, θα είναι δυνατόν «να κλείσει ραντεβού με sms, διαδικτυακά, είτε γι' αυτούς που είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία θα υπάρχουν τηλεφωνικά κέντρα στα οποία θα μπορούν να τηλεφωνήσουν και να κλείσουν το ραντεβού τους, στην πόλη τους, κοντά στην περιοχή που μένει, συγκεκριμένη ώρα», διευκρίνισε ο κ. Κικίλιας.

Επιπλέον, συμπλήρωσε: «Γι' αυτό το κομμάτι, το ψηφιακό, είναι υπεύθυνο το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη βοήθεια την οποία μας δίνουν».

Όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν τα εμβόλια στην ίδια χρονική περίοδο, με την ίδια αναλογία δόσεων για τον πληθυσμό και στην ίδια τιμή, ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

moyseio-akropolis-dorean-i-eisodos-tin-paraskeyi-kai-to-sabbato-1200x879-1.png
Πάρτε τα παιδιά σας και πάτε σήμερα στα μουσεία: Ελεύθερη είσοδος - Μάθετε πού να πάτε
Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για παρέες, οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις πολλές και ενδιαφέρουσες εκθέσεις που...
Πάρτε τα παιδιά σας και πάτε σήμερα στα μουσεία: Ελεύθερη είσοδος - Μάθετε πού να πάτε
ιστορία
«Μολών λαβέ… μακαρονά»: Σχολείο και μαθητές …στα χαρακώματα της ιστορικής μνήμης!
Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν τα παιδιά ξέρουν ιστορία, αλλά αν τους δίνουμε τη δυνατότητα να τη γνωρίσουν.
«Μολών λαβέ… μακαρονά»: Σχολείο και μαθητές …στα χαρακώματα της ιστορικής μνήμης!