Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Απειλητικά μηνύματα για τα μέτρα που ελήφθησαν στο πρόσφατο lockdown δέχεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής Χρήστο Χατζηχριστοδούλου

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου έκανε λόγο για απειλητικά emails στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τα μέτρα που ελήφθησαν στο πρόσφατο lockdown:

«Και για αυτό του είδους το lockdown που κάναμε έχουμε δεχθεί κριτική από πολλούς, και από επιστήμονες που είναι στο εξωτερικό, ενώ δεχόμαστε και emails που είναι και απειλητικά, ότι καταστρέφουμε την κοινωνία και θα μας πάνε στον εισαγγελέα».

Με επώνυμο και ανώνυμο χαρακτήρα οι απειλές

Ο καθηγητής δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ότι τα απειλητικά μηνύματα έχουν επώνυμο αλλά και ανώνυμο χαρακτήρα. «Μας έκαναν και μηνύσεις δύο φορές κατά παντός υπευθύνου» είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, σημείωσε ότι αυτά τα e-mail δεν εμπεριέχουν απειλές κατά της ζωής τους. «Αναφέρουν όμως ότι θα βρεθούν δικαστές να σας δικάσουν κλπ, αυτό το κάνουν... Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν άτομα, και επιστήμονες ακόμη, που πιστεύουν ότι αυτό το κλείσιμο είναι καταστροφικό και καταστρέφει την κοινωνία», πρόσθεσε.

Τα μέτρα

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου υποστήριξε πως τα μέτρα, κάποιας μορφής, θα παραμείνουν και τον Δεκέμβριο, και ενδεχομένως και τον Ιανουάριο.

«Και όταν έρθει το εμβόλιο, θα συνεχίσουν κάποια μέτρα. Θέλει έναν αγώνα και υπομονή μέχρι να εμβολιαστεί ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού», επισήμανε. Σε ερώτηση για το αν μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουμε ένα mini lockdown, ο καθηγητής έκανε λόγο για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.

«Περιμένουμε ότι και αυτή την εβδομάδα θα είμαστε στα ίδια, μέχρι η σταθερότητα που βλέπουμε στα κρούσματα αυτή τη στιγμή να αποτυπωθεί σε μείωση νοσηλειών. Αυτό θέλει περίπου μια εβδομάδα για να αποτυπωθεί, για να έχουμε μια καθαρή μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού και να φανεί αυτό και στην πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία», ανέφερε.

Σε ερώτηση πότε θα μειωθούν σε κάτω από 1000 τα ημερήσια κρούσματα, απάντησε: «Θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες θα το δούμε αυτό αλλά θα πρέπει να ανοίξουμε ξανά με ασφάλεια. Στο διάστημα μέχρι να έρθει το εμβόλιο, πρέπει τηρούμε με ευλάβεια τα όποια μέτρα συνεχίσουν να ισχύουν».

Για το αν θα παραταθεί το lockdown, είπε ότι αυτό θα μπορεί να απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. «Τότε θα δούμε αν θα χρειαστεί να παρατείνουμε το lockdown μια εβδομάδα ή όχι, ή αν ανοίξουν κάποιες λειτουργίες που θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνες, πχ τα δημοτικά και τα γυμνάσια ή το λιανικό εμπόριο. Σίγουρα δεν θα ανοίξουν όλα απότομα, αλλά σταδιακά» τόνισε.

Τέλος, για τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, υπογράμμισε ότι κανείς δεν έπρεπε να σκεφτεί να κάνει πορεία με οποιονδήποτε τρόπο. «Δεν θεωρώ ότι είναι στέρηση ελευθερίας το να τηρήσουμε μέτρα υγειονομικά», είπε ενώ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των κομμάτων υπερβολικές. «Βάσιμα η κυβέρνηση θέλησε να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις, βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο» κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σεξουαλική κακοποίηση: Εκπαιδευτικός ζητούσε ως αντάλλαγμα φιλιά για να της δώσει καραμέλες σε 11χρονη
Ποινική δίωξη κατά καθηγητή διευθυντή φροντιστηρίου για ασέλγεια σε 11χρονη μαθήτρια
Σεξουαλική κακοποίηση: Εκπαιδευτικός ζητούσε ως αντάλλαγμα φιλιά για να της δώσει καραμέλες σε 11χρονη
theodoridou
Θεοδωρίδου: Η μετάλλαξη Όμικρον μολύνει ξανά 3 ως 6 φορές πιο πολύ από τη Δέλτα
«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε: τα εμβόλια και τα μέτρα ατομικής προστασίας», δήλωσε η Μ. Θεοδωρίδου
Θεοδωρίδου: Η μετάλλαξη Όμικρον μολύνει ξανά 3 ως 6 φορές πιο πολύ από τη Δέλτα