κορονοιος_νεα_μετρα
«Εκτόξευση» διασωληνωμένων - Ξανά πάνω από 3000 τα κρούσματα κορονοϊού

3038 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 69675, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.

4601 (6.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18334 (26.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

336 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 100 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 362 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 38 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 997 θανάτους συνολικά στη χώρα. 399 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 18:00, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτο Σταματέα.jpeg
Αναστασία Σταματέα (Σύλλογος «Πίστη») στο alfavita.gr: «Μετατρέπουμε τον φόβο σε προσφορά για κάθε παιδί με καρκίνο»
Η Αναστασία Σταματέα μιλά στο alfavita.gr για τον μαραθώνιο ψυχικής αντοχής ενάντια στον παιδικό καρκίνο
Αναστασία Σταματέα (Σύλλογος «Πίστη») στο alfavita.gr: «Μετατρέπουμε τον φόβο σε προσφορά για κάθε παιδί με καρκίνο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Επίδομα 1.500 ευρώ τον μήνα για γιατρούς σε 47 μικρά νησιά
Οικονομικό κίνητρο για τη στελέχωση μονάδων υγείας σε 47 νησιά – Η ενίσχυση θα δίνεται αφορολόγητη και θα καλύπτει περίοδο επτά ετών
Μητσοτάκης: Επίδομα 1.500 ευρώ τον μήνα για γιατρούς σε 47 μικρά νησιά
πτυχιο κυπροσ
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα «μαϊμού» πτυχία ζητά η Ένωση Αναγνωρισμένων Κολλεγίων
«Μπλόκο» της ΠΕΑΚ στην εκπαιδευτική απάτη – Στο στόχαστρο τα παράνομα Diploma Mills
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα «μαϊμού» πτυχία ζητά η Ένωση Αναγνωρισμένων Κολλεγίων
πικροδάφνη
Επείγουσα εγκύκλιος στα σχολεία: Τοξικό και επικίνδυνο το φυτό πικροδάφνη στα προαύλια
Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας συνοδεύεται από αναλυτικό οδηγό του ΕΟΔΥ με μέτρα πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης σε περίπτωση δηλητηρίασης
Επείγουσα εγκύκλιος στα σχολεία: Τοξικό και επικίνδυνο το φυτό πικροδάφνη στα προαύλια