Warning message

Unable to retrieve https://www.youtube.com/watch?v=Dme-XOT2CYA at this time, please check again later.
Λάκης Λαζόπουλος
«Έβλεπα το ΠΑΣΟΚ διαλυμένο, τη Νέα Δημοκρατία στο 18%, την οργή του κόσμου να πηγαίνει στη Χρυσή Αυγή... η οργή έπρεπε να πάει σε προοδευτική κατεύθυνση» - Τι δήλωσε ο Λάκης Λαζόπουλος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εκπομπές του

Για τη σχέση της σάτιρας με την πολιτική μίλησε ο Λάκης Λαζόπουλος, επιχειρώντας να απαντήσει σε όσους του έχουν ασκήσει κριτική για μεροληπτική στάση στις εκπομπές του.

«Δεν υπάρχει πολιτική σάτιρα. Θεωρούν ότι η πολιτική είναι κάτι βαρύ και δεν θέλουν βαρύ λόγο. Επίσης, έχουμε περάσει μία εποχή "απολιτίκ", με την έννοια ότι η αμάθεια έγινε σημαία, το ότι δεν ξέρεις ιστορία, δεν έχεις ιστορική μνήμη και απαξιώνεις τον έναν και τον άλλον, έγινε μία άποψη. Βαριούνται και επειδή βαριούνται θέλουν κάτι να περνάει η ώρα "πασατέμπο". Είναι μία εποχή που δεν έχει προοπτική, άρα γιατί να παρακολουθείς πολιτική. "Ζήσε το τώρα". Άλλωστε όλη μας η ζωή έχει πάρει μετάθεση. Ελπίζουμε ότι θα ζήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον, κάπως αλλιώς», δήλωσε εισαγωγικά στον Νίκο Χατζηνικολάου, κατά τη διάρκειας της εκπομπής ο «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1.

«Μπορεί κάποια στιγμή οι απόψεις ενός δημιουργού να έρθουν αντιμέτωπες με την άποψη του κόσμου. Εκεί έχει δικαίωμα ο κόσμος να αλλάξει το κοντρόλ. Δικαίωμά του, καλά κάνει. Και εσύ έχεις δικαίωμα να υποκύψεις στις απόψεις του κόσμου ή να κρατήσεις τις δικές σου. Εγώ προτίμησα να κρατήσω τις δικές μου. Η σάτιρα είναι υποκειμενική, δεν είμαι δελτίο ειδήσεων για να κρατάω ισορροπίες. Εγώ επιλέγω ποιον θα σχολιάσω. Όταν είχαμε μπει σε μία εποχή μνημονίων και ο κόσμος είναι στεναχωρημένος εγώ δεν μπορώ να παίζω τον χαζοχαρούμενο, διότι έχω άποψη», προσέθεσε.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Ν. Χατζηνικολάου, δηλώνοντας πως κατά καιρούς σχηματιζόταν η άποψη πως οι εκπομπές του είχαν γίνει αρκετά μεροληπτικές, επιλέγοντας να θέσουν στο στόχαστρο τη Νέα Δημοκρατία πολύ πιο έντονα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ερώτηση που διατύπωσε χιουμοριστικά ο δημοσιογράφος «πόσο ΣΥΡΙΖΑ είσαι Λάκη Λαζόπουλε», ο καλλιτέχνης απάντησε:

«Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήμουν ποτέ. Δεν ανήκα ποτέ...  Ήμουν στην ΚΝΕ στο πανεπιστήμιο. Πάντα ήμουν στον προοδευτικό χώρο όμως. Έβλεπα το ΠΑΣΟΚ διαλυμένο, τη Νέα Δημοκρατία στο 18%, την οργή του κόσμου να πηγαίνει στη Χρυσή Αυγή... η οργή έπρεπε να πάει σε προοδευτική κατεύθυνση. Βεβαίως θεωρώ ότι σωστά η χώρα πέρασε από μία προοδευτική λύση. Άσχετα, τι έγινε μετά… Μετά ο κόσμος ξέρει και να εγκρίνει, ξέρει και να αποσύρει...».

Στο βίντεο από το 6ο λεπτό και μετά:

https://www.youtube.com/watch?v=Dme-XOT2CYA

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα