Ζακ Κωστόπουλος: Επ' αόριστον αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του 33χρονου
Επ´ αόριστον αναβολή λόγω κορονοϊού στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου - Αντιδράσεις για την απόφαση του δικαστηρίου

Επ´ αόριστον λόγω κορονοϊού αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο μεγάλος αριθμός παρευρισκομένων στη δικαστική αίθουσα που θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 33χρονος ακτιβιστής, οδήγησαν στην απόφαση για αναβολή της διαδικασίας.

Το δικαστήριο έκρινε πως λόγω των παρόντων συνθηκών και της υφιστάμενης ΚΥΑ που ορίζει μέγιστο αριθμό 15 ατόμων στη δικαστική αίθουσα η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης τάχθηκαν υπέρ της διακοπής και όχι αναβολής μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, ενώ οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου ζήτησαν κι εκείνοι τη διακοπή, προκειμένου η δίκη να μεταφερθεί σε άλλη μεγαλύτερη αίθουσα.

Παρά το ότι ο εισαγγελέας ζήτησε να μην αναβληθεί η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή σύμφωνα με άρθρο 349 ΚΠΔ λόγω των προϋποθέσεων που θέτει η ΚΥΑ για τη λειτουργία δικαστηρίων την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

ΜέΡΑ 25: Απαράδεκτη η απόφαση του δικαστηρίου

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης, την απόφαση του δικαστηρίου να αναβληθεί επ' αόριστον η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, που όπως αναφέρει «ξεκίνησε μετά από 2 χρόνια και χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα το πόρισμα της ΕΔΕ».

Ο κ. Κριθαρίδης τονίζει ότι η απόφαση αυτή του δικαστηρίου «στην οποία υπερθεμάτισε και ο κ. Πλεύρης ως συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών, είναι απαράδεκτη από τη στιγμή που πράγματι ενώ η ΚΥΑ αναφέρει για μέγιστο αριθμό ατόμων έως 15 άτομα στην αίθουσα, αρκετές πολυπρόσωπες δίκες θα συνεχίσουν να δικάζονται κανονικά παρά την πανδημία».

Επίσης ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι «η Zackie αναμένει δικαίωση και οι όποιες κωλυσιεργίες είτε αναφορικά με το πόρισμα της ΕΔΕ, είτε αναφορικά με την εκδίκαση από τη δικαιοσύνη του ποινικού σκέλους της δολοφονίας, αναβάλλουν αυτό το σκοπό».

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι «τα προσχήματα από τον κυβερνητικό βουλευτή της ΝΔ και συνήγορο υπεράσπισης των αστυνομικών για τα περιοριστικά μέτρα που η κυβέρνηση του επιβάλλει, δεν πείθουν κανέναν και κάκιστα το δικαστήριο τα ενστερνίστηκε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...