astynomia koukaki
Μία ακόμα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας θεωρείται ότι «εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων»

Μία ακόμα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας απαγορεύτηκε μετά από εντολή της αστυνομίας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίο εξακολουθεί να προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι «με Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η δημόσια υπαίθρια συνάθροιση που έχει εξαγγελθεί για την 16.00 ώρα σήμερα (2-11-2020) στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία πορεία προς την Πρεσβεία της Τουρκίας, με πρωτοβουλία του "Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν ( CDK )" και συμμετοχή ομοεθνών τους που διαμένουν στο Κ.Π.Δ.Α.Α.Α. Λαυρίου».

Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμα ότι «η απαγόρευση της συνάθροισης αποφασίστηκε επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο αστυνομική Αρχή την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατή η τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας της ισχύουσας Νομοθεσίας περί δημοσίων υπαίθριων συγκεντρώσεων.

Επιπρόσθετα από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη και την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή 1 Νοεμβρίου, η αστυνομία απαγόρευσε συγκεντρώσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής και δύο ενώσεων αλλοδαπων υπηκόων θεωρήθηκαν ότι εγκυμονούν «σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», σε συνάρτηση με τα μέτρα περιορισμού λόγω κορονοϊού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Στρατιωτικές σχολές: Οδηγός για Μαθητές Γ΄ Λυκείου και για γονείς υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών (Πανελλήνιες 2026)
Οι Στρατιωτικές Σχολές αποτελούν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική και επαγγελματική επιλογή. Η εισαγωγή τους, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από τις Πανελλήνιες...
Στρατιωτικές σχολές: Οδηγός για Μαθητές Γ΄ Λυκείου και για γονείς υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών (Πανελλήνιες 2026)
Zhejiang-University
Ανατροπή στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό στερέωμα: Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην πρώτη δεκάδα, το Χάρβαρντ τρίτο
Η Κίνα ανεβαίνει, τα αμερικανικά πανεπιστήμια αμφισβητούνται - Το Χάρβαρντ πέφτει στην τρίτη θέση – Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην κορυφή
Ανατροπή στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό στερέωμα: Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην πρώτη δεκάδα, το Χάρβαρντ τρίτο
Τιμολόγιο ρεύματος της ΔΕΗ με ευρώ
Το αόρατο λάθος που κάνει το σπίτι να καίει ρεύμα ακόμη κι όταν όλα είναι κλειστά
Δεν είναι οι συσκευές που δουλεύουν, αλλά εκείνες που «περιμένουν» – και ανεβάζουν αθόρυβα τον λογαριασμό
Το αόρατο λάθος που κάνει το σπίτι να καίει ρεύμα ακόμη κι όταν όλα είναι κλειστά