Η αστυνομία απαγόρευσε μία ακόμα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας
Μία ακόμα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας θεωρείται ότι «εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων»

Μία ακόμα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας απαγορεύτηκε μετά από εντολή της αστυνομίας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίο εξακολουθεί να προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι «με Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η δημόσια υπαίθρια συνάθροιση που έχει εξαγγελθεί για την 16.00 ώρα σήμερα (2-11-2020) στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία πορεία προς την Πρεσβεία της Τουρκίας, με πρωτοβουλία του "Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν ( CDK )" και συμμετοχή ομοεθνών τους που διαμένουν στο Κ.Π.Δ.Α.Α.Α. Λαυρίου».

Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμα ότι «η απαγόρευση της συνάθροισης αποφασίστηκε επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο αστυνομική Αρχή την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατή η τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας της ισχύουσας Νομοθεσίας περί δημοσίων υπαίθριων συγκεντρώσεων.

Επιπρόσθετα από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη και την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή 1 Νοεμβρίου, η αστυνομία απαγόρευσε συγκεντρώσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής και δύο ενώσεων αλλοδαπων υπηκόων θεωρήθηκαν ότι εγκυμονούν «σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», σε συνάρτηση με τα μέτρα περιορισμού λόγω κορονοϊού.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα