Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ
"Έχει καταντήσει σχεδόν να είναι ένα πράγμα υποχρεωτικό για να έρθουν οι νέες γενεές να πάρουν τα ηνία από τις προηγούμενες” δηλώνει για τον κορονοϊό η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Εν μέσω πανδημίας η γνωστή ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ δήλωσε σε συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή του ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ πως “όλες οι πανδημίες ανανέωσαν τις γενεές. Όλες”

Αυτό ισχυρίστηκε η γνωστή ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, στον ΑΝΤ1. Ο δημοσιογράφος μη μπορώντας να μην τη ρωτήσει για το θέμα που απασχολεί όλη την υφήλιο και που έχει κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση αν φοβάται τον κορωνοϊό: "Έχει καταντήσει σχεδόν να είναι ένα πράγμα υποχρεωτικό για να έρθουν οι νέες γενεές να πάρουν τα ηνία από τις προηγούμενες”.

Δεν παρέλειψε να δηλώσει πως είναι αριστερή και αντιστασιακή, υπενθυμίζοντας πως ήταν μέλος της ΕΠΟΝ ενώ την ίδια στιγμή, δήλωσε τη στήριξη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς είναι “ο μόνος που μπορεί να κάνει μεταρυθμίσεις», όπως είπε.

Πιο κάτω θα δείτε το βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις.

Να θυμίσουμε πως η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε παλαιότερη συνέντευξή της στην τηλεόραση είχε δηλώσει πως η Κωνσταντινούπολη είναι η μόνη πρωτεύουσα Βαλκανικού κράτους που δεν έχει ελευθερωθεί ενώ το 2019 είχε συνυπογράψει το αίτημα για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που η κυρία Αρβελέρ είχε πάρει θέση υπέρ του νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Στο πρόσφατο δημοψήφισμα είχε ταχθεί υπέρ του «Ναι», ενώ  τον Νοέμβριο του 2015 είχε δημοσιοποιήσει ανακοίνωση μαζί με ένα βίντεο, με το οποίο δήλωνε την έμπρακτη στήριξή της στον Κυριάκο Κ. Μητσοτάκη, αφιερώνοντάς του και ένα ποίημα.

Το είχε ανεβάσει μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας:

«Αυτό το ποίημα έγραψε και μου αφιέρωσε η Ελένη Αρβελέρ για να με στηρίξει. Μου ζήτησε να το δημοσιοποιήσω. Το έγραψε στο Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil 1280
Εκπαιδευτικοί Πάτμου: «Ουσιαστική στήριξη από τον Δήμο για να μπορούν να ζουν και να εργάζονται στο νησί»
Έντονη απογοήτευση μετά τη συνάντηση με τη δημοτική αρχή – Στο επίκεντρο το υψηλό κόστος διαβίωσης και η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης
Εκπαιδευτικοί Πάτμου: «Ουσιαστική στήριξη από τον Δήμο για να μπορούν να ζουν και να εργάζονται στο νησί»
diatrofi
Πανελλαδικές 2026: Διατροφικός οδηγός για υποψηφίους
Η σωστή διατροφή τις εβδομάδες πριν από τις πανελλαδικές μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη συγκέντρωση των μαθητών
Πανελλαδικές 2026: Διατροφικός οδηγός για υποψηφίους
Θεσσαλονίκη παρέλαση
25η Μαρτίου: Τι ισχύει με σχολική γιορτή, απουσίες και μαθητικές παρελάσεις
Πότε γίνονται οι εκδηλώσεις στα σχολεία, πόσο διαρκούν και τι προβλέπεται για μαθητές που δεν συμμετέχουν
25η Μαρτίου: Τι ισχύει με σχολική γιορτή, απουσίες και μαθητικές παρελάσεις