Κορονοϊός - Παγώνη: Πλήρες το 75% των ΜΕΘ στην Αττική
Δοκιμάζονται οι αντοχές του ΕΣΥ, καθώς οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 95, ενώ συνολικά οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε δομές του ΕΣΥ ανέρχονται σε 922

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών και της κυβέρνησης για τα σταθερά αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφονται καθημερινά στην Ελλάδα, καθώς και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, όπως και το Σαββατοκύριακο, τα νέα περιστατικά μόλυνσης ανήλθαν σε 715. 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για νέα μέτρα, ενώ την ίδια ώρα δοκιμάζονται οι αντοχές του ΕΣΥ, καθώς οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 95, ενώ συνολικά οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε δομές του ΕΣΥ ανέρχονται σε 922.

Πλήρες το 75% των ΜΕΘ στην Αττική

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε στο OPEN TV ότι είναι ενδεικτικό πως στην Αττική ήδη είναι καλυμμένο το 70%-75% των ΜΕΘ. Στην ερώτηση εάν έχει ξεφύγει η κατάσταση, απάντησε ότι είναι ακόμη υπό έλεγχο, ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ΕΣΥ από τις 20 Νοεμβρίου, όταν θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι διάφορες ιώσεις.

Οι εικόνες στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον, στηλίτευσε τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι αυτές δεν περνούν το σωστό μήνυμα στους πολίτες που έχουν, πλέον, κουραστεί. 

Τι είπε για lockdown

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε πως «δεν μπορεί να γίνει γενικό lockdown» και πως «θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα μέτρα. Αν τα κρούσματα φτάσουν τα 2.000 δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ως σύστημα υγείας». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπηρεσία IRIS payments
IRIS από 1η Δεκεμβρίου: Η μεγάλη αλλαγή στις πληρωμές που θα δούμε σε όλα τα καταστήματα
Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές σε σούπερ μάρκετ και λιανική – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και καταναλωτές
IRIS από 1η Δεκεμβρίου: Η μεγάλη αλλαγή στις πληρωμές που θα δούμε σε όλα τα καταστήματα
μολυβια
Άνω Πετράλωνα: Οι εκπαιδευτικοί τάσσονται κατά μετατροπής 9ου Γυμνασίου-Λυκείου σε «Ωνάσειο» σχολείο
Σάλος για τα «Ωνάσεια» στα Άνω Πετράλωνα: Η Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας λέει «όχι» στην ιδιωτικοποίηση δημόσιου σχολείου
Άνω Πετράλωνα: Οι εκπαιδευτικοί τάσσονται κατά μετατροπής 9ου Γυμνασίου-Λυκείου σε «Ωνάσειο» σχολείο