Κορονοϊός - Παγώνη: Πλήρες το 75% των ΜΕΘ στην Αττική
Δοκιμάζονται οι αντοχές του ΕΣΥ, καθώς οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 95, ενώ συνολικά οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε δομές του ΕΣΥ ανέρχονται σε 922

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών και της κυβέρνησης για τα σταθερά αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφονται καθημερινά στην Ελλάδα, καθώς και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, όπως και το Σαββατοκύριακο, τα νέα περιστατικά μόλυνσης ανήλθαν σε 715. 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για νέα μέτρα, ενώ την ίδια ώρα δοκιμάζονται οι αντοχές του ΕΣΥ, καθώς οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 95, ενώ συνολικά οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε δομές του ΕΣΥ ανέρχονται σε 922.

Πλήρες το 75% των ΜΕΘ στην Αττική

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε στο OPEN TV ότι είναι ενδεικτικό πως στην Αττική ήδη είναι καλυμμένο το 70%-75% των ΜΕΘ. Στην ερώτηση εάν έχει ξεφύγει η κατάσταση, απάντησε ότι είναι ακόμη υπό έλεγχο, ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ΕΣΥ από τις 20 Νοεμβρίου, όταν θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι διάφορες ιώσεις.

Οι εικόνες στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον, στηλίτευσε τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι αυτές δεν περνούν το σωστό μήνυμα στους πολίτες που έχουν, πλέον, κουραστεί. 

Τι είπε για lockdown

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε πως «δεν μπορεί να γίνει γενικό lockdown» και πως «θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα μέτρα. Αν τα κρούσματα φτάσουν τα 2.000 δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ως σύστημα υγείας». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά